Britisk dommer avviser Pinochet-anke

London (NTB-Reuters): En britisk dommer avviste i dag kravet fra Belgia om ny behandling av beslutningen om å løslate Chiles tidligere diktator Augusto Pinochet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men kort etter at dommer Morris Kay banet veien for at Pinochet kan reise hjem til Chile, varslet en talsmann for det belgiske utenriksdepartementet at Belgia vil anke også den siste kjennelsen.

Belgia og seks menneskerettighetsorganisasjoner, blant dem Amnesty International, hadde anket innenriksminister Jack Straws vedtak for noen uker siden om at Pinochet ikke hadde god nok helse til å stilles for retten.

Dermed åpnet dommeren i High Court for at den 84 år gamle generalen kunne reise hjem etter halvannet år i arrest i Storbritannia. Ifølge dommeren må nå Straw ta den endelige avgjørelsen om Pinochets skjebne. Straw selv har sagt at han vil si fra 24 timer før han utsteder sin endelige beslutning.

For bare noen dager siden kom et chilensk militærfly til Storbritannia, åpenbart for å frakte generalen hjem så snart han er satt fri.