Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Britisk domstol tillater at minister navngis

London (NTB-Reuters): En britisk domstol tillot fredag at mediene åpent skriver at innenriksminister Jack Straws sønn har solgt hasj.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske innenriksminister Jack Straw har kommet i søkelyset etter at det ble kjent at den 17 år gamle sønnen hans har solgt et mindre kvantum hasj til en journalist fra avisen The Mirror.

Saken har vakt atskillig oppmerskomhet, kanskje først og fremst fordi mediene etter britisk lov ikke kan gå ut offentlig med navnet i en slik sak.

I tillegg er saken delikat fordi innenriksministeren har ansvaret for narkotikaproblematikken i landet.

Aviser i Skottland og Irland besluttet imidlertid fredag å offentliggjøre navnet på ministeren hvis sønn er arrestert for å ha solgt narkotika. De fikk senere på dagen støtte fra en domstol i London, som opphevet det juridiske påbudet om ikke å offentliggjøre ministerens navn.

Avisenes begrunnelse for å offentliggjøre navnet var at det allerede var lagt ut på internett, og at saken var godt kjent blant folk flest.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!