Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Britisk elektriker (27) kan få tre års fengselsstraff for å ha «tatt på en mann»

Mannen har en usikker framtid i møte etter barbesøk i Dubai.

ARRESTERT: Den britiske 27-åringen kommer seg ikke ut av De forente arabiske emirater med det første. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
ARRESTERT: Den britiske 27-åringen kommer seg ikke ut av De forente arabiske emirater med det første. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 27 år gamle mannen fra Skottland var på en kort svipptur innom Dubai, før han skulle videre til jobben sin som elektriker i Afghanistan.

Den ene kvelden dro han på en bar. Det skulle han ikke ha gjort.

Arrestert på bar

Det hele startet da han kjøpte seg en drink. Ifølge advokatene hans ville han unngå å søle drikken sin, og holdt derfor hånda foran seg mens han gikk gjennom den travle baren. Underveis kom hånda hans borti hoften til en annen mannlig gjest i baren.

Briten skal deretter ha satt seg ned ved et bord.

Befølingen førte til at han ble arrestert for uanstendig oppførsel i offentligheten, etter at mannen som angivelig ble tatt på reagerte. Det skriver blant andre BBC.

Han ble også siktet for å ha drukket alkohol, noe som er ulovlig i Dubai.

Mistet jobben

27-åringen ble først satt inn i Al barsha-fengselet i fem dager, før han slapp ut etter å ha betalt kausjon. Hendelsen førte også til at passet hans ble konfiskert.

Han har dermed ikke kunnet forlate De forente arabiske emirater siden hendelsen skjedde 15. juli i år.

Sky News rapporterer om at han siden da har brukt over 300 000 kroner i avgifter til advokathjelp og liknende. BBC skriver at han også skal ha mistet jobben sin.

Organisasjonen Detained in Dubai, som ifølge nettsidene deres rådgiver internasjonale myndigheter om De forente arabiske emiraters juridiske problemstillinger, har uttalt seg om saken.

- Dette er nok et eksempel på hvor sårbare turister er for å bli arrestert i Dubai, og på hvor uorganiserte og langdryge saksgangen er, forteller organisasjonens leder, Radha Stirling til flere britiske medier.

- Han skulle egentlig møte i retten denne søndagen, men retten endret datoen uten å gi beskjed til ham eller hans advokater. Dette førte til 30 dagers fengselsstraff for å ikke ha møtt opp under høringen. Han er under stort press og stress, fortsatte Stirling.

Usikkert for turister

I 2015 ble Dubai kåret til verdens beste reisemål for tredje år på rad. Som britens historie viser, er det ikke likevel alltid trygt å reise som turist til storbyen.

I fjor ble en britisk kvinne i 20-årene arrestert i Dubai etter hun anmeldte en voldtekt. Hun ble da anklaget for å ha hatt sex før ekteskapet, noe som er ansett som en forbrytelse i De Forente Arabiske Emiratene.

Det samme skjedde i 2013, da en norsk kvinne ble dømt til fengsel i ett år og fire måneder i Dubai etter at hun anmeldte en voldtekt.

Regjeringen skriver på sine nettsider at «banning og fornærmende gester anses som uanstendig og kan føre til fengsel eller deportasjon», og at «å vise kjærlighet eller hengivenhet offentlig bør unngås».

De råder også om at det i De forente arabiske emirater er «forbudt å bo sammen med, eller dele hotellrom med en person av motsatt kjønn dersom en ikke er gift eller har nært slektskap til vedkommende.»

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!