Krigen i Ukraina

Britisk etterretning: - Dør av alkoholmisbruk

Et stort antall soldater skal ha dødd av andre årsaker enn kamphandlinger.

PROBLEMER: Et stort antall russiske soldater har dødd av andre årsaker enn kamphandlinger, mener britisk etterretningstjeneste. Bildet er tatt i Mariupol. Foto: AP
PROBLEMER: Et stort antall russiske soldater har dødd av andre årsaker enn kamphandlinger, mener britisk etterretningstjeneste. Bildet er tatt i Mariupol. Foto: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Storbritannias etterretningstjeneste tror alkoholmisbruk ødelegger vesentlig for Russlands hær i Ukraina.

Det skriver det britiske forsvarsdepartementet i en fersk etterretningsrapport. Her vises det til en russisk nyhetskanal på Telegram som melder om ekstremt mange tilfeller av alkoholrelaterte hendelser, lovbrudd og dødsfall.

Britisk etterretning tror et betydelig antall russiske soldater i Ukraina har dødd av andre årsaker enn kamphandlinger.

- Tung drikking er gjennomgående over store deler av det russiske samfunnet. Det har lenge vært en stille aksept for drikking som del av livet i militæret, også i kampoperasjoner, heter det i rapporten.

Britisk etterretning tror også kulderelaterte skader som hypotermi, trafikkulykker og dårlig våpenhåndtering er årsak til dødsfall ved den russiske fronten.

- Russiske kommandører ser sannsynligvis på det store alkoholmisbruket som spesielt ødeleggende for effektiviteten, står det videre.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer