Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Britisk finansfyrste bak danske nei-annonser

De storstilte nei-annonsene som prydet Danmarks aviser i sluttspurten fram til euro-avstemningen, ble betalt av en britisk finansfyrste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske mangemilliardæren og euroskeptikeren Paul Sykes pumpet i all hemmelighet flere millioner kroner inn i nei-sidens sluttspurt i euro-avstemningen i Danmark, ifølge Berlingske Tidende.

I begynnelsen av september kontaktet Paul Sykes nei-mannen Frank Dahlgaard og sa at han var interessert i å komme til Danmark for å hjelpe nei-siden.

Et besøk i Danmark dagen etter resulterte i at finansfyrsten ga tilsagn om å betale annonser for 2,5 millioner danske kroner. Ifølge Sunday Telegraph skal Sykes ha brukt over 6 millioner kroner på nei-kampanjen i Danmark.

Annonsene viste EU-kommisjonens leder Romani Prodi, Tysklands statsminister Gerhard Schröder og andre ledende europeiske politikere og embetsmenn samt sitater, der de snakket om sin visjon om en tettere union. Annonsene ble trykket i 31 aviser de siste fem dagene før avstemningen.

(NTB)