Britisk fiskebåt arrestert

Kystvakten bordet etter mistanke om ulovlig fiske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kystvaktskipet KV Lafjord bordet torsdag ettermiddag det britiske fiskefartøyet «New Dawn». Det er mistenkt for å ha drevet ulovlig fiske i Norges økonomiske sone.

Fiskebåten befant seg i Norges økonomiske sone, om lag 150 nautiske mil vest for Stavanger. Fartøyet er mistenkt for å ha fisket uten å ha rapportert dette til norske myndigheter, og for å fiske med for liten maskevidde, melder Kystvakten i en pressemelding.

De skal dessuten ha nektet å rette seg etter ordrer fra Kystvakten, motsatt seg inspeksjon og forsøkt å stikke av fra Kystvakten ved å kjøre over i britisk farvann.

Etter noen timers forfølgelse klarte imidlertid et bordingslag fra KV Lafjord å ta seg om bord i båten.

«New Dawn» slepes nå til Stavanger og vil ankomme rundt klokka 15 fredag. Der vil Rogaland politidistrikt overta saken.

NEKTET KONTROLL: Den britiske fiskefartøyet "New Dawn" ble i går bordet i norsk økomisk sone i Nordsjøen, ca 150 nautiske mil vest for Stavanger. Mannskap fra kystvaktfartøyet "Lafjord" gikk ombord i det britiske fartøyet etter at det hadde forsøkt å unndra seg kontroll. Fartøyet er mistenkt for ulovlig fiske, og vil bli bragt til Stavanger. Foto: Kystvakten/Scanpix
NEKTET KONTROLL: Den britiske fiskefartøyet "New Dawn" ble i går bordet i norsk økomisk sone i Nordsjøen, ca 150 nautiske mil vest for Stavanger. Mannskap fra kystvaktfartøyet "Lafjord" gikk ombord i det britiske fartøyet etter at det hadde forsøkt å unndra seg kontroll. Fartøyet er mistenkt for ulovlig fiske, og vil bli bragt til Stavanger. Foto: Kystvakten/Scanpix Vis mer