Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Britisk fotograf drept i Gaza

En britisk dokumentarfotograf ble skutt og drept av israelske styrker som rev et hus sør på Gazastripen, melder israelsk radio. Israelske militære nekter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En israelsk militærkilde benektet at noen utlendinger ble beskutt, og sa at soldatene åpnet ild først etter at en pansergranat ble skutt mot dem.

Fotograf James Miller skal ha havnet i kryssild mellom israelske soldater og bevæpnede palestinere i flyktningleiren Rafah, ved grensen til Egypt.

- Vi sto nær området og filmet, men vi kunne ikke dra fordi en israelsk stridsvogn var bare 100 meter unna oss, sier den palestinske frilansjournalisten Abdel-Rahman Abdullah, som var øyenvitne til hendelsen.

- Vi var synlige for styrkene, og hadde hvitt flagg og «TV» skrevet på vestene våre. Likevel åpnet de ild og traff James Miller, forteller Abdullah til nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge den israelske militærkilden skjulte huset som ble revet en tunnel, som ble brukt til å smugle våpen fra Egypt.

Abdullah fortalte fredag at Miller og to kolleger var i Rafah for å lage en dokumentarfilm om hvordan barn blir påvirket av volden.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media