Britisk fysiker funnet død

Den 35 år gamle astrofysikeren Natalie Christopher har vært savnet siden mandag. Nå er hun funnet død.

FUNNET DØD: 34 år gamle Natalie Christopher ble meldt savnet mandag etter at hun ikke skal ha kommet tilbake fra en løpetur, nå er hun funnet død på øya. Foto: Bryan Peazon
FUNNET DØD: 34 år gamle Natalie Christopher ble meldt savnet mandag etter at hun ikke skal ha kommet tilbake fra en løpetur, nå er hun funnet død på øya. Foto: Bryan Peazon Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet skrev i går om den 35 år gamle britiske astrofysikeren Natalie Christopher som var sporløst forsvunnet på den greske øya Ikaria.

Nå er kroppen til Christopher funnet, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Christopher var på ferie på den greske øya sammen med sin 38 år gamle kjæreste fra Kypros, og kjæresten var den siste som hadde sett 35-åringen.

Det har vært omfattende søk i lufta, på land og sjø etter kvinnen.

Kvinnen ble funnet i bunnen av en 20 meter dyp ravine.

FUNNSTEDET: Stort politioppbud i nærheten av der kvinnens kropp ble funnet. Foto: AP / NTB Scanpix
FUNNSTEDET: Stort politioppbud i nærheten av der kvinnens kropp ble funnet. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Blodspor

Britiske The Telegraph meldte onsdag at det skal ha blitt funnet blodspor på parets hotellrom.

Hotellpersonalet skal ha funnet blodflekker på lakenet og på putene i senga, og det skal være mindre flekker foran et speil. Kjæresten hevder at blodflekkene stammer fra en neseblødning Christopher hadde kvelden i forveien.

Etterforskere har sendt prøver til et laboratorium for å finne ut om blodet kommer fra en naturlig neseblødning, eller om det er et resultat av en eller annen form for traume.

Ifølge avisa etterforsker også politiet opplysninger som tilsier at paret kan ha sovet i separate rom den siste kvelden før hun forsvant.

Samtidig er det usikkerhet knyttet til det nøyaktige hendelsesforløpet mandag. Tirsdag skrev The Telegraph at kjæresten mandag morgen fant en lapp der det sto at Christopher hadde tatt seg en løpetur.

Onsdag skriver avisa at Christopher var borte da kjæresten våknet, og at hun fortalte at hun var på løpetur da han ringte henne.

Etter at hun ikke lot høre fra seg på noen timer, har kjæresten fortalt at han ble bekymret og ringte henne. Han skal da ikke ha fått noe svar.

Stor leteaksjon

Både politiet, brannvesenet, kystvakta og en rekke frivillige bistår i søket etter 34-åringen. Hun ble meldt savnet samme dag som paret skulle returnere til sitt hjem på Kypros.

- Det er en hel masse folk som bistår i søket. Vi gjør alt vi kan for å finne henne, sier en talsperson for det greske politiet til The Telegraph.

I tillegg til letemannskapet er også et helikopter fra den greske marinen med på leteaksjonen. Dette helikopteret skal være utstyrt med spesielle instrumenter som kan plukke opp varmesignaturer.

CNN skriver at politiet tirsdag fremdeles fikk signaler fra telefonen hennes, men at de ikke klarte å spore henne.

Funnet drept

For en snau måned siden forsvant en annen akademiker fra den greske ferieøya Kreta.

Også amerikanske Suzanne Eaton (59) forsvant på løpetur, før hun noen dager seinere ble funnet drept i en nazibunker fra andre verdenskrig. Grotten der hun ble funnet ligger om lag 10 kilometer unna hotellet der hun bodde.

Noen dager seinere ble en 27 år gammel mann fra Kisamos pågrepet for drapet. Han har tilstått drapshandlingen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer