Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Britisk hjelp på vei

Den britiske miniubåten som skal gjøre et nytt redningsforsøk i Barentshavet, er nå lastet ombord på et norsk skip i Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Miniubåten LR5 og et knippe dypdykkere la fra kai klokka 09.40 i dag. Først i morgen kommer de fram til ulykkesstedet, som ligger rundt 250 km fra norskekysten.

Reisetida vil de bruke på å øve og forberede seg på aksjonen.

LR5 har plass til 15 passasjerer og skal ha med seg oksygen, mat og elektrisitet på sin første tur for å hjelpe eventuelle overlevende.

Spørsmålet er om miniubåten vil passe til redningsluka på «Kursk». Ubåter av disse typene har tidligere ikke vært koblet sammen, skriver Nettavisen.

Hvis ikke sammenføyningen er potte tett, kan ikke redningsaksjonen gjennomføres. Britene kan gjøre mindre tilpasninger av åpningen om bord i moderskipet.

- Nå må vi komme oss ut til «Kursk». Så lenge det finnes det minste håp om liv nede i ubåten, vil vi gjøre alt for å redde dem, sier opersjonsleder kommandør Alan Hoskins til Nettavisen.

- Det er umulig å si om det er for sent eller ikke, sier britenes flåtekommandør David Stanesby i Trondheim ifølge AP.

Ubåten vil bruke 40 minutter ned til «Kursk», og deretter cirka 20 minutter på å koble seg til.

<B>TIL UNNSETNING:</B> Ubåten LR5 trygt ombord i Nordmand Pioneer, med kurs for Barentshavet. Her på vei ut TRondheimsfjorden, med Munkholmen i bakgrunnen.