Britisk hjelpearbeider drept av sine egne redningsmenn

Linda Norgrove døde av skadene fra en amerikansk granat. Statsminister David Cameron autoriserte selv operasjonen.

DREPT: Den britiske hjelpearbeideren Linda Norgrove. Foto: AFP Photo/Scanpix
DREPT: Den britiske hjelpearbeideren Linda Norgrove. Foto: AFP Photo/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Den kidnappede britiske hjelpearbeideren Linda Norgrove ble drept under et mislykket redningsforsøk i Afghanistan. Fram til nå har de internasjonale styrkene sagt at det var kidnapperne som drepte henne.

Men Storbritannias statsminister David Cameron opplyste i dag på en pressekonferanse at det var redningsmennene, amerikanske spesialsoldater, som sto bak de dødelige skadene hun pådro seg, melder BBC.

Beklaget dødsfallet På pressekonferansen sa han at det var han som personlig hadde autorisert operasjonen og beklaget dødsfallet.

- Man kan aldri være sikker på at slike operasjoner leder til en vellykket frislipping av gisselet, sa Cameron på en pressekonferanse i dag.

Han sa videre at han beklaget utfallet, men forsvarte avgjørelsen som den rette å gjøre der og da.

Granat Ifølge Cameron hadde hun dødd av skadene fra en granat brukt mot kidnapperne.

- Vi må til bunns i hva som skjedde, først og framst slik at familien får vite hvordan deres fantastiske datter døde, sa Cameron.

Statsministeren hadde fått de nye opplysningene i samtale med USAs toppkommanderende i Afghanistan, general David Petaeus. Deretter snakket Cameron med Linda Norgroves far, John, for å informere familien om det som hadde skjedd.