Britisk innenriksminister røyket cannabis

På universitetet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Samtidig som Storbritannia vurderer å skjerpe straffen for bruk av cannabis, innrømmer innenriksminister Jacqui Smith at hun røyket cannabis da hun gikk på universitetet.

- Jeg røyket cannabis noen få ganger, og jeg mener det var galt å gjøre, sa Smith til Sky News torsdag.

Dagen før sa statsminister Gordon Brown at Smith jobber med å finne ut om cannabis i fremtiden skal klassifiseres som et rusmiddel i klasse b i stedet for klasse c. Dersom cannabis blir flyttet opp i klasse b, blir straffene ved bruk av rusmiddelet skjerpet. Skadevirkninger knyttet til omfattende bruk av rusmiddelet er årsaken til at Storbritannia nå vurderer innstramninger.

Smith sier hun ikke har prøvd andre typer narkotika, og hun tror ikke at cannabisinnrømmelsen setter jobben hennes i fare.

- Som innenriksminister tror jeg at det folk bør være opptatt av, er hvorvidt flere folk får behandling og om kriminalitet knyttet til rusmidler går ned eller ikke, sa innenriksministeren.

Smith skal snart legge fram den årlige kriminalstatistikken og regjeringens nye strategi for bekjempelse av kriminalitet. (NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer