RETURNERER: Haitham al-Habbad holdt pressekonferanse i Oslo rett før jul. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
RETURNERER: Haitham al-Habbad holdt pressekonferanse i Oslo rett før jul. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Britisk islamist skal holde nytt kurs i Norge

Den britiske islam-predikanten Haitham al-Habbad skal neste uke holde nytt kurs for norske muslimer i regi av Islam Net. Hans forrige kurs like før jul førte til bruduljer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Islam Net har omtalt ham som en «stor lærd», synspunkter som ikke deles av det islamkritiske nettstedet Human Rights Services og Vepsen, som blant annet skriver om ekstremisme.

Men Islam Net lar seg ikke kue av kritikere og har atter en gang invitert briten til Oslo fredag 11. januar for å holde nytt kurs, skriver Klassekampen.

Det er kun 50 plasser til disposisjon og man må melde seg på for å få vite hvor det skal holdes, ifølge annonsen.

Haddad holdt fredag 21. desember foredrag ved Høgskolen i Oslo. Tema var hvordan muslimer kan leve i et moderne samfunn. Etter foredraget deltok han på et kurs på hemmelig sted.

Rektor Kari Toverud Jensen ved Høgskolen i Oslo ga tillatelse til at foredraget ble holdt i et auditorium, men hun fikk Oslos varaordfører Libe Rieber-Mohn (Ap) på nakken. Rieber-Mohn mente det ikke var greit å la en sharia-ekspert fremføre sitt budskap.

- Han er en velkjent ekstremist som sprer hat mot jøder og homofile, sa hun til VG.

Leder av Stortingets justiskomité Per Sandberg (Frp) har overfor NRK sammenlignet Haddads ideologi med nazisme.

- Etter 22. juli sa statsminister Jens Stoltenberg (Ap) at det måtte bli mer demokrati i Norge for å vise motstand mot Anders Behring Breiviks hat. Tilsvarende sier jeg at det må bli mer religionsfrihet for islam i Norge, for å vise motstand mot Sandbergs og Rieber-Mohns islamhat. Vi må vise disse islamhaterne at vi ikke lar oss undertrykke av deres hatkampanjer mot muslimer. Hvis man tier, vil folk sakte, men sikkert, bli indoktrinert med hat, slik det skjedde under Nazi-Tyskland, sier Islam Net-leder Fahad Qureshi.

(NTB)