HYLLER:  Islamist-ekstremisten Anjem Choudary hyller islamistgruppa Profetens Ummah i Norge.Foto : Sara Estiri/ Dagbladet
HYLLER: Islamist-ekstremisten Anjem Choudary hyller islamistgruppa Profetens Ummah i Norge.Foto : Sara Estiri/ DagbladetVis mer

Britisk islamistleder hyller Profetens Ummah

Den omstridte britiske islamistlederen Anjem Choudary hevder å være mentor for den norske gruppen Profetens Ummah, som han er full av lovord om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Choudary og hans nettverk i Storbritannia skal de siste månedene ha hatt kontakt med sentrale medlemmer av Profetens Ummah, skriver Aftenposten.

Choudary dannet i sin tid den ytterliggående islamistgruppen Al-Muhajiroun sammen med en annen kontroversiell islamistleder, Omar Bakri Muhammad.

Britiske myndigheter stemplet gruppen som en terrororganisasjon med bånd til al-Qaida, og Bakri ble utvist.

Gruppen har siden fortsatt under flere andre navn og Choudarys ledelse. Et av navnene var Islam4UK, som også ble forbudt i Storbritannia.

Choudary bekrefter at han i vinter har vært i regelmessig kontakt med den selvutnevnte lederen i Profetens Ummah, Arslan Maroof Hussain, og med den norske gruppens talsmann Egzon (Ibraheem) Avdyli.

- Jeg har regelmessig kontakt med Hussain og Ibraheem. Det er ingen administrativ link mellom oss, men jeg er en mentor og rådgiver for dem, sier Choudary.

Han er full av lovord om Profetens Ummah.

- Det er mange som sier at de representerer islam, men jeg opplever Profetens Ummah som en av de få stemmene i Europa som snakker sannheten om islam uten kompromisser, sier Choudary.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vil ikke kommentere uttalelsene til Choudary, men sier at de samarbeider med Oslo-politiet for å forhindre at ekstreme islamistmiljøer slår rot i Norge. (©NTB)