Britisk islamistleder løslatt fra varetekt

Anjem Choudary ble pågrepet og mistenkt for å tilhøre en terrororganisasjon sammen med åtte andre på torsdag.

LØSLATT: Anjem Choudary er en omstridt islimistleder i Storbritannia med tilknytning til norske Profetens Ummah. Her avbildet i 2012 mens han taler til demonstranter som protesterer mot en amerikansk film som de mener fornærmet den islamske tro. Foto: AFP PHOTO / LEON NEAL
LØSLATT: Anjem Choudary er en omstridt islimistleder i Storbritannia med tilknytning til norske Profetens Ummah. Her avbildet i 2012 mens han taler til demonstranter som protesterer mot en amerikansk film som de mener fornærmet den islamske tro. Foto: AFP PHOTO / LEON NEALVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anjem Choudary, som omtales som Storbritannias mest kjente radikale muslimske predikant, ble løslatt fredag, melder BBC.

Choudary, som også har en forbindelse til Norge, ble pågrepet torsdag under en omfattende politiaksjon i England.

Til sammen ni menn, som er mellom 22 og 51 år, ble satt i varetekt, siktet for å tilhøre en islamistisk terrororganisasjon og for å ha oppfordret til terrorhandlinger.

Choudary har i flere år vært en profilert og meget omstridt islamistleder i Storbritannia, og han har bygget nettverk i en rekke land, blant annet Norge. Da VG nylig intervjuet ham, nevnte han blant annet organisasjonen Profetens Ummah. (NTB)