Britisk journalist arrestert i Israel

Den britiske journalisten som avslørte Israels atomhemmeligheter gjennom intervjuer med atomteknikeren Mordechai Vanunu er arrestert i Israel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Avisen Yedioth Aharonoth meldte onsdag kveld at journalisten Peter Hounam blir avhørt av sikkerhetstjenesten Shin Bet. Han skal være mistenkt for «sikkerhetsforbrytelser», ifølge avisen.

Øyenvitner forteller at sivilkledde medlemmer av Shin Bet hentet Hounam på hans hotell i Jerusalem, dyttet han inn i en bil og gjennomsøkte rommet hans.

En talsmann for statsministerens kontor bekreftet onsdag kveld at Hounam var arrestert. Den britiske journalisten har møtt Vanunu i Jerusalem, til tross for at israelske myndigheter har lagt restriksjoner på Vanunus kontakt med pressen.

18 år i fengsel

Vanunu ble i april løslatt etter å ha sittet 18 år i fengsel for å ha lekket opplysninger om Israels atomvåpen. Vanunu hadde vært ansatt som tekniker ved Dimona-reaktoren i Negev-ørkenen, men var blitt oppsagt som følge av nedskjæringer, da han røpet sine hemmeligheter for avisen Sunday Times i oktober 1986. Hounam var journalisten som intervjuet Vanunu.

Etterretningsorganisasjonen Mossad slo full alarm da det ble klart at opplysningene ville komme på trykk, og klarte ved hjelp av en ung og vakker kvinnelig agent å lokke Vanunu fra London til Roma, der han ble bedøvet og brakt tilbake til Israel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.