RULLET OPP HEROINEN: Denne trillekofferten, som skal tilhøre en britisk kvinne, hadde en så tykk bunn at tollerne ble mistenksomme. Mistanken viste seg å føre til en opprulling på fem kilo heroin. Foto: TOLLVESENET
RULLET OPP HEROINEN: Denne trillekofferten, som skal tilhøre en britisk kvinne, hadde en så tykk bunn at tollerne ble mistenksomme. Mistanken viste seg å føre til en opprulling på fem kilo heroin. Foto: TOLLVESENETVis mer

Britisk kvinne hadde fem kilo heroin i bagasjen

Kofferten hadde mistenkelig tykk bunn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En britisk kvinne trillet rundt med en koffert med usedvanlig tykk bunn. Tollerne på Svinesund fattet mistanke og oppdaget fem kilo heroin.

Det betydelige heroinbeslaget ble gjort på grenseområdet ved Svinesund om formiddagen 4. desember i fjor. Den 34 år gamle britiske kvinnen hadde reist med den svenske Säffle-bussen, da tollerne bestemte seg for å sjekke bagasjen hennes.

- Kvinnen hadde en svart trillekoffert med en veldig tykk bunn, og der fant tollerne totalt fem kilo heroin. Beslaget er et direkte resultat av erfarne tjenestemenns kunnskaper om aktuelle smuglermetoder og potensielle smuglere, opplyser kontorsjef Wenche Fredriksen ved grensekontrollkontoret for Fredrikstad og Svinesund til Tollvesenets egne nettsider.

Av hensyn til etterforskningen har Tollvesenet valgt å ikke gå ut med informasjon om beslaget på et tidligere tidspunkt.

Totalt beslagla tollerne på grensestasjonen på Svinesund 37,5 kilo heroin i 2008.

NTB