- Britisk kvinne var blant terroristene i Nairobi

Samantha Lewthwaite var gift med selvmordsbomber.

TERRORIST : Samantha Lewthwaite skal ha vært blant terroristene, hevder Kenyansk UD og flere britiske aviser. Hun var gift med 7. juli bombemannen Jeramine Lindsay, og var gravid med deres andre barn da han gjennomførte selvmordsaksjonen. Foto: SOLO Syndication/NTB-SCANPIX
TERRORIST : Samantha Lewthwaite skal ha vært blant terroristene, hevder Kenyansk UD og flere britiske aviser. Hun var gift med 7. juli bombemannen Jeramine Lindsay, og var gravid med deres andre barn da han gjennomførte selvmordsaksjonen. Foto: SOLO Syndication/NTB-SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den kenyanske utenriksministeren Amina Mohamed som sier dette, ifølge The Guardian.

Gift med selvmordsbomber
Minst 62 mennesker ble drept i det brutale angrepet som startet i helga, men som ennå ikke er over. I morgentimene idag ble det fortsatt hørt skyting fra kjøpesenteret i Nairobi. Kenyas Citizen TV melder i morgentimene i dag at seks av de gjenværende terroristene er drept av sikkerhetsstyrker i kjøpesenteret Westgate.

- Fra den informasjonen vi har var to eller tre amerikanere innblandet, og jeg tror ... så langt har jeg hørt om en britisk kvinne, og jeg tror hun har gjort dette mange ganger før, sa utenriksminister Mohamed til PBS NewsHour i dag tidlig.

Kvinnen det skal være snakk om er Lewthwaite. Hun er gift med 7. juli bombemannen Jeramine Lindsay. Hun skal ha flyktet til Somalia i mars, og hun er ettersøkt av kenyansk politi, fordi det har vært mistanke om at hun har hatt forbindelser til terrorist-celler med utspring i al-Shabaab, det somaliske nettverket som sier det står bak terroren i Nairobi.

Gravid med 2. barn
Lewthwaite var gravid da hennes mann Jeramine Lindsay døde som selvmordsbomber i det første selvmordsangrepet på engelsk jord, i London 7. juli 2005. Sammen med tre andre gjennomførte Lindsay et koordinert angrep mot metroen i London. 52 mennesker ble drept, Lindsays bombe drepte 27.  Samantha Lewthwaite var gravid med deres andre barn da Lindsay døde som 19-åring.

Lewthwaite skal være blant de drepte i angrepet.

Amerikanerne som var med i angrepet skal være unge, 18, 19 år gamle, ifølge den kenyanske utenriksministeren. De skal være dra «Minnesota og et annet sted».

Det amerikanske utenriksdepartementet sjekker nå opplysningene fra den kenyanske utenriksministeren.

Lewthwaites og amerikanernes deltakelse i det brutale terrorangrepet viser at al-Shabaab er en internasjonal terrororganisasjon med forgreininger i mange land.

Dagbladet kommer med mer.