Britisk lege funnet med avkappet hode i Pakistan

«Drept fordi løsepenger ikke ble betalt», sto det på en lapp på kroppen.

DREPT: Khalil Dale som jobbet i Røde Kors, ble funnet drept i Quetta Pakistan med avkappet hode. I januar i år ble han kidnappet av Taliban-soldater. Foto: Privat/ApPhoto/Ntb Scanpix
DREPT: Khalil Dale som jobbet i Røde Kors, ble funnet drept i Quetta Pakistan med avkappet hode. I januar i år ble han kidnappet av Taliban-soldater. Foto: Privat/ApPhoto/Ntb Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet fant kroppen og hodet til Khalil Dale (60) innpakket i plast, i byen Quetta i Pakistan.

Den britiske legen ble funnet i en veikant med avkappet hode og gjennomhullet av skudd. Grunnen til drapet skal være fordi de kidnapperne ikke fikk utbetalt løsepenger, melder Daily Mail.

Ville hjelpe andre Khalil Dale ble kidnappet i januar mens han jobbet som lege for Røde Kors i Quetta. Tidligere har han jobbet i Somalia, Afghanistan og i Irak.

- Jeg ble dypt berørt og lei meg, etter å ha hørt om drapet på Khalil Dale. Dette er en mann som ble drept mens han prøvde å hjelpe andre, sier Storbritanias statsminister David Cameron.

Statsministeren mener dette er en sjokkerende handling av mennesker som ikke har respekt for menneskeliv.

- Khalil Dale har dedikert mange år av livet sitt til å hjelpe de menneskene i verden som trenger det mest. Mine tanker går til familien og vennene hans, sier statsministeren.

På vei hjem Legen var på vei hjem fra en skole Baluchistan-området i januar. Han satt i en tydelig merket Røde Kors-bil, da han ble stoppet og kidnappet av en gruppe Taliban-soldater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer