Britisk lege funnet med avkappet hode i Pakistan

«Drept fordi løsepenger ikke ble betalt», sto det på en lapp på kroppen.

DREPT: Khalil Dale som jobbet i Røde Kors, ble funnet drept i Quetta Pakistan med avkappet hode. I januar i år ble han kidnappet av Taliban-soldater. Foto: Privat/ApPhoto/Ntb Scanpix
DREPT: Khalil Dale som jobbet i Røde Kors, ble funnet drept i Quetta Pakistan med avkappet hode. I januar i år ble han kidnappet av Taliban-soldater. Foto: Privat/ApPhoto/Ntb ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet fant kroppen og hodet til Khalil Dale (60) innpakket i plast, i byen Quetta i Pakistan.

Den britiske legen ble funnet i en veikant med avkappet hode og gjennomhullet av skudd. Grunnen til drapet skal være fordi de kidnapperne ikke fikk utbetalt løsepenger, melder Daily Mail.

Ville hjelpe andre Khalil Dale ble kidnappet i januar mens han jobbet som lege for Røde Kors i Quetta. Tidligere har han jobbet i Somalia, Afghanistan og i Irak.

- Jeg ble dypt berørt og lei meg, etter å ha hørt om drapet på Khalil Dale. Dette er en mann som ble drept mens han prøvde å hjelpe andre, sier Storbritanias statsminister David Cameron.

Statsministeren mener dette er en sjokkerende handling av mennesker som ikke har respekt for menneskeliv.

- Khalil Dale har dedikert mange år av livet sitt til å hjelpe de menneskene i verden som trenger det mest. Mine tanker går til familien og vennene hans, sier statsministeren.

På vei hjem Legen var på vei hjem fra en skole Baluchistan-området i januar. Han satt i en tydelig merket Røde Kors-bil, da han ble stoppet og kidnappet av en gruppe Taliban-soldater.

En tidligere kollega av Dale er sjokkert over hendelsen, og synes handlingene er barbariske.

- Det er forferdelig det som har skjedd med ham. Verden har mistet en mann som virkelig brydde seg om andre, sier Sheila Howat.

På kroppen til Dale lå den en lapp hvor Taliban-soldatene hadde begrunnet drapet med at de ikke hadde fått utbetalt løsepenger.

Tidligere torturert Khalil Dale har i mange år jobbet som lege i flere krigsherjede land, og hjulpet desperate mennesker som sårt trengte hjelp. Dette har ført til flere farlige situasjoner.

På tidligere oppdrag har han blitt fengslet og torturert. Han har også blitt ranet og beskutt, skriver Daily Mail.

I 1994 fikk han utdelt MBE-prisen for hans humanitære arbeid på noen av verdens tøffeste steder.

INNPAKKET I PLAST: Hodet og kroppen til Khalil Dale ble funnet i en veikant. På kroppen lå det en lapp hvor kidnapperne hevder de drepte han fordi de ikke fikk utbetalt løsepenger. Foto: BANARAS KHAN /  AFP PHOTO / NTB SCANPIX
INNPAKKET I PLAST: Hodet og kroppen til Khalil Dale ble funnet i en veikant. På kroppen lå det en lapp hvor kidnapperne hevder de drepte han fordi de ikke fikk utbetalt løsepenger. Foto: BANARAS KHAN / AFP PHOTO / NTB SCANPIX Vis mer