Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Britisk mann og kvinne fra New Zealand drept ved oljeanlegg i Libya

Statoil trekker ut alle utenlandske ansatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En britisk mann og en kvinne fra New Zealand er funnet skutt og drept utenfor et oljeanlegg vest i Libya.

- De ble funnet nær Mellitha, opplyser en libysk sikkerhetskilde.

Mellitha er et stort olje- og gassanlegg som ligger ved byen Zuwarah, rundt 100 kilometer vest for hovedstaden Tripoli. Det italienske oljeselskapet ENI er deleier i anlegget.

En annen libysk kilde bekrefter at de to ble funnet utenfor oljeanlegget. Begge hadde skuddskader, men det er ikke kjent under hvilke omstendigheter de ble drept.

Ingen opplysninger - Vi er kjent med meldingene om at likene av to utenlandske statsborgere er funnet i Libya, og vi arbeider nå på spreng for å innhente mer informasjon fra landets myndigheter, sier en talskvinne for britisk UD.

En talsmann for utenriksdepartementet på New Zealand har heller ingen andre opplysninger i saken.

- Vi arbeider nå med myndighetene der for å få dette bekreftet, sier talsmannen.

Libya har i stor grad vært preget av anarki og maktkamp mellom rivaliserende militsgrupper siden opprørere med luftstøtte fra NATO styrtet landets mangeårige leder Muammar Gaddafi høsten 2011.

Statoil-frykt Statoil driver oljeutvinning på to felt i Libya, men kunngjorde på julaften at de hentet ut sine utenlandske ansatte fra landet av frykt for kidnappinger.

- Vi har trukket ut tre utenlandske ansatte fra Libya, blant dem nordmenn. Det skyldes at utviklingen av situasjonen i Libya er bekymringsfull, sa Knut Rostad, talsmann for internasjonale operasjoner i Statoil.

- Vi følger situasjonen nøye og gjør våre vurderinger av sikkerheten fortløpende. For øyeblikket mener vi det er riktig å være i Libya, og vi kan inntil videre ivareta våre forpliktelser med redusert bemanning, sa Rostad.

Fra før har selskaper som ExxonMobil og Royal Dutch Shell trukket seg helt ut av landet, og det samme har flere selskap som arbeider med å reparere landets ødelagte oljeinstallasjoner og rørledninger.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media