EKSTREMVÆR: Mannen som omkom i Devon i dag er det sjette dødsfallet på grunn av uværet i England de siste dagene. Foto: NTB Scanpix / Google Maps.
EKSTREMVÆR: Mannen som omkom i Devon i dag er det sjette dødsfallet på grunn av uværet i England de siste dagene. Foto: NTB Scanpix / Google Maps.Vis mer

Britisk mann på julehandel druknet da han prøvde å redde sin egen hund fra vannmassene

Ekstremværet krevde nok et liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En britisk mann omkom i ettermiddag etter at han forsøkte å redde sin egen hun fra drukningsdøden i Newton Abbot i England.

46-åringen var på julehandel med sin familie og tre hunder da ulykken skjedde. Redningsmannskapene fant mannen et stykke lenger ned i elva, men livet hans sto ikke til å redde.

Hardt rammet Hunden skal ha kommet uskadet fra hendelsen, det samme skal resten av familien ha gjort ifølge britiske Daily Mail.

Områdene sør-vest i England har blitt spesielt hardt rammet av uværet de seneste dagene, og 46-åringen blir ekstremværets sjette dødsoffer. To andre mennesker har druknet, mens tre har omkommet i bilulykker.

Politiet har gått ut og advart innbyggerne i området om å holde seg unna elver og andre vannveier, da vannmassene er langt større enn det folk er vant til.

Hele Europa Svært kraftig vind og store nedbørsmengder skapte store trafikale problemer og gjorde tusenvis strømløse i Frankrike og England julaften.

240.000 franske husstander var uten elektrisitet, og det samme var rundt 150.000 britiske husstander. Det meldes om flom mange steder i Sør-England, noe som også har ført til stengte veier.

Om kvelden julaften var stormen på vei nordover og var kraftigst i Nord-Irland, Skottland og Wales.

Avtar her hjemme Det blåste og regnet til dels kraftig flere steder tidlig på julaften, men utover kvelden, begynner vinden og nedbøren å avta.

- På Vestlandet vil det fortsatt være en del vind, særlig langs kysten. Der kan det fortsatt kom opp i liten eller full storm, men det generelle bildet er at både vind og nedbør minker gradvis utover kvelden, sier vakthavende meteorolog Börje Johansson ved Meteorologisk institutt til NTB mens Sølvguttene synger julen inn ved 17.30-tiden julaften.

- Fra Agder og videre langs kysten østover, er det nå snakk om vanlig kuling, legger Johansson til. I Nord-Norge er det kraftig fralandsvind fra sørøst, og også her kan det blåse ganske kraftig. Enkelte steder kan vinden kom opp i liten storm.

- Det er mye vind, men det er ikke snakk om noe ekstremvær. Og som sagt, er det i ferd med å roe seg, så det er ingen dramatikk i dette været, forklarer meteorologen.

- Det har kommet mye nedbør i form av regn, særlig i sørvest, men det er vi også stort sett ferdige med, forteller Johansson. De fleste steder må man opp i rundt tusen meters høyde før det er snø som kommer ned fra himmelen. Det er med andre ord få utsikter til en hvit jul i siste liten.

Jul i lufta Norwegian begynner å få tatt igjen etterslepet etter forsinkelsene på sine Florida-ruter. 125 passasjerer er på vei til Oslo, men rekker ikke hjem før julekvelden er omme.

- Flyet tok av fra Fort Lauderdale like før klokken ti lokal tid, så de er nok dessverre ikke på Gardermoen før nærmere klokken 1 natt til første juledag, sier kommunikasjonsrådgiver Astrid Mannion til NTB.

Mandag lettet to svært forsinkede Dreamliner-fly fra Florida med Norwegian-passasjerer til Stockholm og København. København-flyet landet sent på kvelden lille julaften, mens Stockholm-flyet kom til Arlanda først morgenen etter.

- Vi fikk satt opp et ekstrafly fra Arlanda til Gardermoen, så de som skulle videre fra Stockholm kom helt fram til jul, forteller Mannion.

HARDT RAMMET: Områdene sør-vest i England har blitt spesielt hardt rammet av uværet de seneste dagene, og 46-åringen blir ekstremværets sjette dødsoffer. To andre mennesker har druknet, mens tre har omkommet i bilulykker. Foto: Google Maps
HARDT RAMMET: Områdene sør-vest i England har blitt spesielt hardt rammet av uværet de seneste dagene, og 46-åringen blir ekstremværets sjette dødsoffer. To andre mennesker har druknet, mens tre har omkommet i bilulykker. Foto: Google Maps Vis mer