Britisk minister går av

Den britiske immigrasjonsministeren går av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Storbritannias immigrasjonsminister går av etter anklager om at immigranter fra Bulgaria og Romania utnytter hull i den britiske grensekontrollen.

Innvandring er en av de heteste temaene i Storbritannia for tiden, hvor flere aviser har advart mot en bølge av ulovlige innvandrere som skal skylle over landet.

Immigrasjonsminister Beverly Hughes har tidligere avvist at hun har visst om en svindel der en takdekker med ett ben, samt bygningsarbeidere med null kunnskap om mørtel og murstein, skal ha fått arbeidsvisum til landet.

Men i hennes resignasjonstale i dag, innrømmet hun at en departementsråd hadde skrevet til henne og advart henne mot svindelopplegget for et år siden.

- Jeg har bestemt meg for at jeg ikke med god samvittighet kan fortsette å tjene landet, sa hun under avskjedstalen i dag.

- Jeg mener hun har håndtert saken med integritet ved å fortelle meg om dette umiddelbart, sa statsminister Tony Blair under hans månedlige pressekonferanse i dag, bare timer etter at Hughes varslet sin avgang.

Opposisjonen har beskyldt regjeringen for å være innkompetent, og er slett ikke fornøyd med hvordan immigrasjonsministeren har håndtert saken.

- Dette er en regjering som har sviktet landet på et av sine viktigste ansvarsområder, som er kontrollen av våre grenser og immigrasjonen, sa lederen for det konservative partiet Michael Howard.

- Det er rimelig klart ut i fra hva som har skjedd de siste månedene, at regjeringens innvandringspolitikk er det reneste kaos, sa Howard til britisk presse i dag.

GÅR AV: Beverly Hughes forlot i dag posten som Storbritanias immigrasjonsminister. Her kjøres hun bort etter avgangstalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer