Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Britisk minister går etter pengerot

Politianmeldt for på ha brukt partistøtte til egen valgkamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbritannias arbeids- og pensjonsminister Peter Hain går av som følge av sin rolle i skandalesaken rundt finansiering av de britiske partiene. Hain sier også fra seg stillingen som minister for Wales.

Den 57 år gamle politikeren valgte å trekke seg torsdag etter at valgkommisjonen i London hadde bestemt seg for å melde saken til politiet. Affæren rundt partifinansieringen er blitt en alvorlig belastning for statsminister Gordon Brown og hans regjering.

Hain benekter sterkt å ha gjort noe galt. Ifølge nyhetsbyrået Reuters står det imidlertid klart at han var svært sent ute med å oppfylle plikten til å melde fra om gaver på mer enn 100.000 pund til det sosialdemokratiske regjeringspartiet Labour.

- Statsministeren har godtatt Hains avskjedssøknad, het det i en kunngjøring fra den britiske statsministerens kontor i Downing Street i London.

Hain er den første ministeren som må gå fra regjeringen etter at Gordon Brown avløste Tony Blair som statsminister.

Den konservative opposisjonen anklager Peter Hain for å ha brutt Parlamentets regler om at pengegaver skal innrapporteres. Pengene han mottok, ble brukt til valgkampen Hain førte foran valget på ny nestleder i Labour. (NTB -Reuters - DPA).

 UT AV REKKA GÅR:  Peter Hain er den første statsråden som går av fra Gordon Browns britiske regjering etter mistillit om sin rolle rundt økonomisk støtte til partiene. Her forklarer han media hvor han går av på tross av at han mener å være uskyldig. Foto: AFP/Scanpix.
UT AV REKKA GÅR: Peter Hain er den første statsråden som går av fra Gordon Browns britiske regjering etter mistillit om sin rolle rundt økonomisk støtte til partiene. Her forklarer han media hvor han går av på tross av at han mener å være uskyldig. Foto: AFP/Scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media