Britisk nakenvandrer i fengsel igjen

Krysser Storbritannia igjen - og blir satt inn igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gough ble arrestert sør for den skotske hovedstaden 1. september, da han for annen gang forsøkte å gå Storbritannia på langs uten en tråd på kroppen. Han sto splitter naken på tiltalebenken, da dommer Kenneth MacIver fredag fant ham skyldig i ordensforstyrrelse.

– Jeg er overhodet ikke i tvil om at den skotske offentligheten ikke kan forventes å finne seg i at folk går nakne gjennom bygatene og langs travle landeveier. Folk føler seg både skremt og krenket, tordnet dommeren mot Gough.

I 2003-2004 gikk den tidligere elitesoldaten Gough for første gang de 1.363 kilometerne fra Land\'s End sørvest i England til John O\'Groat\'s nord i Skottland naken og til fots. Han ble arrestert 14 ganger i løpet av turen, og tilbrakte to kortere perioder i fengsel. Den gang tok han til orde for nakenheten.

- - Forhåpentligvis vil det jeg gjør nå betraktes som normalt når mine barn har fått sine egne barn, og folk vil vandre rundt på landet slik jeg gjør nå, sa Gough til den britiske avisa The Independent i 2003.

Gough sa i retten fredag at han akter å fortsette nordover mot John O\'Groats så snart han blir løslatt igjen. Han har med seg kjæresten på turen, og også hun går naken. (NTB)

NAKEN: Briten Steve Gough kjemper en naken kamp for at du og jeg skal kunne legge ut på fotturer uten en tråd på kroppen.