Britisk nasjonalistkandidat banket opp asiatisk ungdomsgjeng

Valgkamp utenom det vanlige i Storbritannia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Valgkamp ble til slåsskamp da den tidligere marineinfanteristen Bob Bailey (44), som er parlamentskandidat for Det britiske nasjonalistpartiet (BNP), barket sammen med asiatiske ungdommer i går.

Bailey drev valgkamp i bydelen Barking i Øst-London da han begynte å slå og sparke en ungdomsgjeng etter at en av dem spyttet på ham, skriver The Daily Mail.

Det var da han ba gjengen om å fjerne seg at en av ungdommene spyttet ham i ansiktet. Da ble 44-åringen så sinna at han begynte å hamre løs mot tenåringen.

Den forbløffende hendelsen ble fanget på film. Der ser man at han går løs på flere ungdommer og at han også sparker en som ligger nede.

BNP befinner seg helt til høyre i Storbritannias politiske landskap, og hevder hvite britiske borgere vil bli utslettet som amerikanske indianere innen fire tiår.

Bydelen Barking - der BNP-partileder Nick Griffin fører valgkamp mot Labours kulturminister Margaret Hodge - er på partiets liste over viktigste valgkretser å vinne. Partiet kom som nummer tre bak De konservative i 2005 og trenger 16,5 prosent for å få makt i parlamentet.

PARLAMENTSKANDIDAT: Bob Bailey valgte en litt annen valgkampstrategi enn de fleste andre. Foto: EPA/ANDY RAIN/SCANPIX
PARLAMENTSKANDIDAT: Bob Bailey valgte en litt annen valgkampstrategi enn de fleste andre. Foto: EPA/ANDY RAIN/SCANPIX Vis mer