Britisk par lot datter (7) sulte i hjel

Nå er mora dømt til 15 års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Et britisk par er dømt til lange fengselsstraffer for å ha latt den sju år gamle datteren i huset sulte i hjel, selv om huset var fullt av mat. Sjuåringens mor ble dømt til 15 års fengsel.


Hun er tidligere frifunnet for overlagt drap, men ble nå funnet skyldig i uaktsomt drap. Stefaren ble funnet medskyldig og dømt til fengsel på ubestemt tid, men minst sju og et halvt år, ved en domstol i Birmingham i Midt-England fredag.

De to har medgitt at de også forsømte og til dels mishandlet fem andre barn de hadde ansvaret for.

- Det er ikke riktig å si at disse barna led under forsømmelser, forsømmelser er et alt for svakt og upassende ord til å beskrive måten de ble behandlet på, sa dommeren.

- Det er riktigere å si at de i sitt eget hjem ble utsatt for avstraffelser som var så hjerteløse og ondskapsfulle at det kan gå kalt nedover ryggen på hvem som helst, tilføyde dommer Roderick Evans. Sjuåringen Khyra ble spesielt hardt rammet av sulteforing.

Dermed ble hun så svekket at hun ikke hadde vanlige barns motstandsdyktighet mot sykdom, og hun pådro seg lungebetennelse og blodforgiftning. Sosialomsorgen i Birmingham må tåle hard kritikk for ikke å ha oppdaget forholdene og grepet inn.

(NTB)