Britisk parlamentariker: - Trump burde arresteres for rasehat!

Labour-politiker mener at den amerikanske presidenten bør arresteres om Theresa May lar ham sette sine bein på britisk jord. Nå skal et planlagt besøk i januar være lagt på is.

ANKLAGES FOR RASEHAT: President Donald Trump anklages for å dele rasehat på sosiale medier, og enkelte britiske parlamentarikere mener nå at han bør arresteres dersom han kommer til landet. Foto: Scanpix / AP Photo / Evan Vucci
ANKLAGES FOR RASEHAT: President Donald Trump anklages for å dele rasehat på sosiale medier, og enkelte britiske parlamentarikere mener nå at han bør arresteres dersom han kommer til landet. Foto: Scanpix / AP Photo / Evan Vucci Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Labour-politikeren Paul Flynn skrev torsdag på Twitter at USAs president, Donald Trump, burde arresteres for rasehat dersom statsminister Theresa May lar den amerikanske presidenten besøke landet.

Dette kommer i kjølvannet av presidentens nylige Twitter-delinger, der han delte en video fra det ytterliggående britiske partiet Britain First. Opptaket skal forestille en muslimsk gutt som banker opp en nederlandsk gutt på krykker. Et annet viser angivelig islamister som dytter en tenåring fra et tak og slår ham i hjel – uten at det går i fram hvor hendelsen finner sted.

Den tredje videoen viser en mann med skjegg som knuser en statue. Teksten til videoen er «Muslim ødelegger statue av jomfru Maria!»

The Times melder dessuten om at flere britiske parlamentarikere skal ha sagt at den amerikanske presidenten sprer ondskap.

Utsatt besøk

Seint torsdag kveld melder den britiske avisa The Telegraph at opprinnelig skulle ha kommet til Storbritannia i januar, men at dette nå er blitt utsatt. Her skulle Trump blant annet deltatt på den offisielle åpningen av USAs nye ambassade i London og møtt landets statsminister, Theresa May.

Besøket skulle, ifølge avisa, ha vært en nedtonet versjon av et statsbesøk uten besøk til dronning Elizabeth i Buckingham Palace i et håp om å unngå massive motdemonstrasjoner. Men nå er alt utsatt inntil videre i kjølvannet av islamvideo-bråket.

- Ikke velkommen

Blant mange reaksjoner på Trumps Twitter-brøler, sier borgermester i London, Sadiq Khan, at Trump promoterer en ekstremistgruppe, og at et besøk fra ham ikke vil være ønskelig, i følge The Hill.

Også statsminister Theresa May kritiserte presidenten. Trump svarte på sin måte.

I juni ble det kjent at Trumps besøk til Storbritannia ble utsatt. Ifølge The Guardian ville ikke presidenten reise siden det var stor sannsynlighet for store, offentlige demonstrasjoner.

May inviterte ifølge avisa Trump til Storbritannia etter at hun, som første, kvinnelige, utenlandske leder besøkte ham i Det hvite hus. I en pressekonferanse fortalte hun at hun hadde invitert presidentens og hans kone, Melania Trump, på et statsbesøk seinere det året.

Underskriftskampanje

Presidenten aksepterte invitasjonen, men skal senere, over en telefonsamtale, ha fortalt May at han ikke kommer til å besøke Storbritannia før han ble ønsket velkommen av folket.

I oktober utsatte han igjen besøket etter enda en trussel om massedemonstrasjoner. Mer enn 1,8 millioner briter signerte en underskriftskampanje mot at Trump skulle få besøke parlamentet, skriver Independent.

Sadiq Khan, Storbritannias borgermester sa ifølge BBC at han var «usikker på om det passet seg for regjeringen å rulle ut den røde løperen for Trumps statsbesøk» etter en episode der Trump skapte reaksjoner på verdensbasis ved å foreslå reisenekt til besøkende fra syv muslimske land.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer