Britisk parlamentsmedlem døde etter angrep: - Hele landet er i sjokk

Torsdag døde politikeren Jo Cox, etter å ha blitt brutalt skutt og knivstukket på åpen gate. 

SKUTT: Helen Joanne Cox er fra Batley i Yorkshire, og er politiker for partiet Labour. Tidligere har hun jobbet for den humanitære organisasjonen Oxfarm. 
SKUTT: Helen Joanne Cox er fra Batley i Yorkshire, og er politiker for partiet Labour. Tidligere har hun jobbet for den humanitære organisasjonen Oxfarm.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Jo Cox, parlamentsmedlem fra partiet Labour, ble torsdag skutt og knivstukket i Birstall vest i Yorkshire i nærheten av et bibliotek.

Det ble tidlig klart at skadene hun ble påført, var alvorlige. På en pressekonferanse torsdag kveld, kom beskjeden om at hun hadde mistet livet.

Tidligere torsdag ble det klart at en 52 år gammel mann var pågrepet i forbindelse med angrepet, og politiet leter ikke etter andre gjerningsmenn.

- Hele landet i sjokk

Dødsfallet ryster Storbritannia.

«Jo Cox sin død er en tragedie. Hun var et dedikert og omsorgsfull parlamentsmedlem. Mine tanker er ved hennes ektemann Brendan og hennes to barn», skriver statsminister David Cameron om dødsfallet på twitter.

«Hele partiet og hele landet er i sjokk og sorg over det fryktelige mordet på Jo Cox», skriver Labour-leder Jeremy Corbyn.I en pressemelding påpeker han at flere spørsmål må besvares i dagene som kommer om hvordan og hvorfor Cox ble drept, men at hans tanker først og fremst går til tobarnsmorens familie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer