Britisk pedofil kobles til Maddie-saken

Raymond Hewlett (64) var i Portugal samtidig som McCann-familien - og er nå forsvunnet.

BORTE I TO ÅR: Madeleine McCann forsvant fra ferieboligen i Praia da Luz 3. mai 2007. Hun var nesten fire år gammel. Foto: PRIVAT/AFP/SCANPIX
BORTE I TO ÅR: Madeleine McCann forsvant fra ferieboligen i Praia da Luz 3. mai 2007. Hun var nesten fire år gammel. Foto: PRIVAT/AFP/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Detektiver som jobber for forsvunnede Madeleine McCanns foreldre, er reist til Portugal for å lete etter Raymond Hewlett (64). Den britiske ekssoldaten og dømte seksualovergriperen var i landet i samme tidsrom som Madeleine forsvant - og er nå selv forsvunnet, skriver Sky News.

Likner fantomtegning
Ifølge The Sun likner 64-åringen påfallende mye på en fantomtegning som ble laget av en mann som ble sett bærende på et barn i nærheten av McCannenes feriebolig da Madeleine ble borte. Han ble avhørt av portugisisk politi i tida etter forsvinningen - men alibiet skal være tynt.

Hewlett, som har et langt kriminelt rulleblad som omfatter overgrep mot seks unge jenter, er allerede etterlyst i Storbritannia og Irland helt uavhengig av Madeleine-saken. Grunnen til at Gerry og Kate McCann har fattet interesse for mannen, er nye opplysninger om 64-åringen:

Da Madeleine forsvant 3. mai for to år siden, bodde Hewlett med sin kone og seks barn i Tavira, bare en times kjøring fra Praia da Luz. Familien levde spartansk i en ombygd varebil og kjørte fra sted til sted.

64-åringen skal overfor venner ha uttalt seg på slik en måte at han knyttet seg til saken - blant annet refererte han til å ha vært «på forretningsreise» i Marokko på samme tid som da rapporter om observasjoner av den forsvunnede jenta strømmet inn. I tillegg fortalte han at «sigøynerturister» hadde spurt om å få kjøpe et av barna hans.

Kjører rundt
Politiet beskriver Hewlett som farlig for barn. Metoden han har brukt for å gjennomføre overgrepene tidligere, er å kjøre rundt i varebiler for så å lokke til seg barn, skriver Dailymail.co.uk.

I SØKELYSET: Raymond Hewlett (64), som er dømt for flere overgrep mot barn, er som sunket i jorda. Han befant seg i nærheten av McCann-familien da Madeleine forsvant. Her fotografert av italiensk politi. Foto: POLITIET I MILANO
I SØKELYSET: Raymond Hewlett (64), som er dømt for flere overgrep mot barn, er som sunket i jorda. Han befant seg i nærheten av McCann-familien da Madeleine forsvant. Her fotografert av italiensk politi. Foto: POLITIET I MILANO Vis mer

Nå er han altså som sunket i jorda - og McCannenes etterforskere har tilsynelatende lagt sammen to og to og dratt på jakt etter ham.

- Etterforskerne som leter etter Madeleine, undersøker for tida omstendighetene rundt disse påstandene. Hewlett er av interesse for etterforskningen, sier McCannenes talsmann Clarence Mitchell til Sky News.

Mitchell understreker imidlertid at Hewlett-sporet er et av flere spor etterforskerne jobber med.

Mange spor
Sporet er også det siste i en lang rekke siden Madeleines forsvinning. Gerry og Kate McCann var selv mistenkt i saken, men ble frikjent for ti måneder siden. Briten Robert Murat og kjæresten er fortsatt mistenkt.

Jane Tanner, en av McCannenes venner, hevder hun så en mann bære et barn bort fra ferieleiligheten 21.15 den aktuelle kvelden. Hun er aldri blitt avhørt av portugisisk politi - men fantomtegningen av mannen skal altså matche Hewletts utseende.

Selv om politiet jobber ut fra teorien om at Madeleine er død, driver McCannene fortsatt iherdig kampanjevirksomhet for at datteren skal bli funnet. I anledning toårsmarkeringen for forsvinningen presenterte paret datagenererte bilder av hvordan Madeleine kan se ut i dag, som seksåring.

USTOPPELIGE: To år etter at Madeleine forsvant, reiser Gerry og Kate McCann fortsatt rundt og driver kampanje for at datteren skal bli funnet. Her under markeringen av den internasjonale dagen for savnede barn i London på mandag. Foto: SHAUN CURRY/AFP/SCANPIX
USTOPPELIGE: To år etter at Madeleine forsvant, reiser Gerry og Kate McCann fortsatt rundt og driver kampanje for at datteren skal bli funnet. Her under markeringen av den internasjonale dagen for savnede barn i London på mandag. Foto: SHAUN CURRY/AFP/SCANPIX Vis mer