Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Britisk pilot varslet politiet etter at gjenstand traff flyet i lufta. Tror det var drone

Under innflygingen til Heathrow flyplass i London.

 DRONE-KOLLISJON?:  En British Airways-pilot meldte søndag ettermiddag fra til politiet i London om det han tror var en kollisjon mellom en drone og flyet han styrte. Foto: NTB Scanpix
DRONE-KOLLISJON?: En British Airways-pilot meldte søndag ettermiddag fra til politiet i London om det han tror var en kollisjon mellom en drone og flyet han styrte. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En British Airways-pilot meldte søndag ettermiddag fra til politiet i London om det han tror var en kollisjon mellom en drone og flyet han styrte.

Politiet etterforsker nå om gjenstanden som traff flyet under innflygingen til Heathrow flyplass i London om lag 12.50 søndag, var en drone eller ikke.

Det melder blant andre Sky News og Evening Standard.

- Landet trygt Flyet var på vei fra Geneve i Sveits, og skal ha blitt undersøkt av flymekanikere og godkjent for videre bruk etter hendelsen.

- Vårt fly landet trygt, ble undersøkt av våre flymekanikere og er godkjent for neste flight. Trygghet og sikkerhet er alltid vår første prioritet, og vi kommer til å samarbeide fullt og helt med politiet i deres etterforskning, sier en talsperson for flyselskapet til Evening Standard.

En talsperson for politiet forteller at ingen er arrestert, og at luftfartspolitiet ved flyplassen kommer til å etterforske saken videre.

Flere rapporter om nesten-ulykker Det siste året har det flere ganger blitt rapportert om nesten-kollisjoner mellom droner og fly.

I fjor sommer gikk også en video av det som angivelig skulle være en kollisjon mellom et rutefly og en drone, verden rundt.

Det viste seg senere at denne videoen var falsk. Men i løpet av noen dager hadde nyhetsmedier verden over slått opp saken og publisert videoen på sine nettsider.

Hele Norges coronakart