Britisk playboy vil ikke dra fra Norge

Britiske David Coombs (34) hevder han har forført 227 norske kvinner, og loppet dem for til sammen 1,3 millioner kroner i penger og verdisaker. Ikke rart han liker seg i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk politi har etter sigende flere titalls anmeldelser på svindleren, og vil svært gjerne forvise mannen fra norsk jord. Men Coombs vil ikke dra, til det har han det altfor behagelig. Han sier til avisen The Sun at norske kvinner er enkle bytter både fordi de er dumme «bimboer» - lette på tråden - og fordi norske mannfolk ikke er noe tess i senga.

- Dessuten er ikke politiet her særlig glupe heller, raljerer engelskmannen. Han holder oversikt over sine erobringer ved hjelp av god hukommelse og et helt kartotek av visittkort.

Oppsporet

The Sun oppsporet Coombs på Rick's cafe i Bergen, etter at norske aviser omtalte svindleren. Engelskmannen har Bergen som hovedbase for den tvilsomme aktiviteten. Til avisen sier han at hans eldste «offer» er en 51 år gammel frisør, og den yngste en 18 år gammel student som ble loppet for studielånet sitt. Avisen skriver at norsk politi skal ha utvist ham fire ganger, men Coombs lar seg ikke stoppe så lett i sin jakt på lettlurte, norske damer.

- En gang ble jeg eskortert til England av to norske politimenn. Jeg kjøpte øyeblikkelig ny billett til Norge og var tilbake i Bergen før dem, skryter han.

Kredittkort

Coombs har trålet norske jaktmarker i ni år. Han traff en norsk jente i England, og ble med henne til Norge i 1989. Han skal ha forlatt henne åtte dager før bryllupet, til fordel for en annen blondine som siden ble gravid. Hun ble forlatt da hun var gravid i sjette måned, og siden har Coombs levd høyt på damer som låner ham biler, kredittkort og penger, i tro på at den kjekke «helikopterpiloten» er til å stole på.

The Sun har snakket med to navngitte jenter som er blitt lurt av den svikefulle briten.

- Han sa at minibanken hadde slukt kredittkortet hans, og jeg trodde på ham. Neste dag overtalte han meg til å låne bort bilen min. Han ringte flere ganger for å si at han var på vei tilbake, men kom aldri. Jeg skjønte at jeg var blitt lurt, og hengte opp plakater med bilde av ham over hele byen, forteller en av dem.