Britisk politi: - Vi vil finne og arrestere ham

Julian Assange, som befinner seg i Storbritannia, er internasjonalt etterlyst av svensk politi for voldtekt.

ETTERLYST OVER HELE VERDEN: Wikileaks-gründer Julian Assange er etterlyst over hele verden og befinner seg i Storbritannia. Der sier britisk politi at han vil bli pågrepet og utlevert til svenske myndigheter. Foto: AP Photo/Lennart Preiss/Scanpix
ETTERLYST OVER HELE VERDEN: Wikileaks-gründer Julian Assange er etterlyst over hele verden og befinner seg i Storbritannia. Der sier britisk politi at han vil bli pågrepet og utlevert til svenske myndigheter. Foto: AP Photo/Lennart Preiss/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tingretten i Stockholm godtok i formiddag politiets begjæring om å etterlyse Wikileaks-gründer Julian Assange for voldtekt, seksuell trakassering og ulovlig tvang.

Dagbladet kjenner til at Assange for tida befinner seg i Storbritannia, og landets byrå for organisert kriminalitet SOCA opplyser til Dagbladet at de ikke kan informere om de har mottatt en etterlysning.

- Vil arrestere ham - Vi vil ikke gå ut og si at vi er ute etter å arrestere noen slik at den etterlyste får muligheten til å stikke av, sier en SOCA-talsmann til Dagbladet.

- Men hvis vi har mottatt etterlysningen vil vi jobbe for å finne ut hvor han er og arrestere han hvis vi finner ham, forsetter han.

Assange vil også få vanskeligheter om han forsøker å forlate landet. Med ett han viser fram identifikasjonspapirer, vil han bli pågrepet av politiet.

- Han vil deretter bli sendt til Westminster Magistrates' Court, som tar seg av alle utlevering- og terror-relaterte i Storbritannia. Derfra vil han bli sendt tilbake som utstedte etterlysningen, opplyser talsmannen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.