Britisk politi: - Vi vil finne og arrestere ham

Julian Assange, som befinner seg i Storbritannia, er internasjonalt etterlyst av svensk politi for voldtekt.

ETTERLYST OVER HELE VERDEN: Wikileaks-gründer Julian Assange er etterlyst over hele verden og befinner seg i Storbritannia. Der sier britisk politi at han vil bli pågrepet og utlevert til svenske myndigheter. Foto: AP Photo/Lennart Preiss/Scanpix
ETTERLYST OVER HELE VERDEN: Wikileaks-gründer Julian Assange er etterlyst over hele verden og befinner seg i Storbritannia. Der sier britisk politi at han vil bli pågrepet og utlevert til svenske myndigheter. Foto: AP Photo/Lennart Preiss/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tingretten i Stockholm godtok i formiddag politiets begjæring om å etterlyse Wikileaks-gründer Julian Assange for voldtekt, seksuell trakassering og ulovlig tvang.

Dagbladet kjenner til at Assange for tida befinner seg i Storbritannia, og landets byrå for organisert kriminalitet SOCA opplyser til Dagbladet at de ikke kan informere om de har mottatt en etterlysning.

- Vil arrestere ham - Vi vil ikke gå ut og si at vi er ute etter å arrestere noen slik at den etterlyste får muligheten til å stikke av, sier en SOCA-talsmann til Dagbladet.

- Men hvis vi har mottatt etterlysningen vil vi jobbe for å finne ut hvor han er og arrestere han hvis vi finner ham, forsetter han.

Assange vil også få vanskeligheter om han forsøker å forlate landet. Med ett han viser fram identifikasjonspapirer, vil han bli pågrepet av politiet.

- Han vil deretter bli sendt til Westminster Magistrates' Court, som tar seg av alle utlevering- og terror-relaterte i Storbritannia. Derfra vil han bli sendt tilbake som utstedte etterlysningen, opplyser talsmannen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer