Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Britisk politi ansatte ti tidligere News Corp.-journalister

Av totalt 45 PR-medarbeidere, har ti av dem jobbet for skandaleselskapet.

BLE GRILLET: Avtroppende London-politisjef Paul Stephenson ble grillet av det britiske parlamentet i dag. Foto: AP Photo/PA/Scanpix
BLE GRILLET: Avtroppende London-politisjef Paul Stephenson ble grillet av det britiske parlamentet i dag. Foto: AP Photo/PA/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Londons avtroppende politisjef Paul Stephenson ble tidligere i formiddag grillet av det britiske parlamentet, der han nektet å ha kjent til at News of the World hadde drevet med ulovlig telefonhacking, melder nyhetsbyrået AP.

Ansatte News of the World-redaktør Han fortalte at det har vært 10 tidligere News Corporation-ansatte i politiets kommunikasjonsenhet av totalt 45.

Stephenson ble spurt om sitt forhold med Neil Wallis, en tidligere News of the World-redaktør som ble pågrepet sist uke.

- Jeg hadde ingen grunn til å knytte Wallis til telefonhacking da Wallis ble ansatt for en deltidsjobb i 2009.

Men han innrømmet også at han var flau over at Wallis har jobbet for politiet etter det som har kommet fram den siste tida.

Skal grille Murdoch News Corp.-sjef Rupert Murdoch, sønnen James og tidligere News International-sjef Rebekah Brooks kommer til å møte en storm av spørsmål fra blodtørste politikere når de forklarer seg i avlyttingssaken i 15.30-tida i dag.

Brooks er tidligere News of the World-redaktør, og ble søndag pågrepet og avhørt av politiet i ni timer.

Utspørringen av de tre medietoppene skal sendes direkte, og det er vært enorm spenning knyttet til seansen.

Politikere som tidligere har holdt munnen lukket av frykt for å bli rammet av den mektige mediefyrsten, står nå i kø for å kritisere ham.

Dagbladet kommer med mer fra høringen av Murdoch senior og junior, i tillegg til Brooks.

SKAL GRILLES: News Corp.-sjef Rupert Murdoch ankommer her for å delta på høring i parlamentet om skandalen i medieimperiet hans. Foto: Reuters/Andrew Winning/Scanpix
SKAL GRILLES: News Corp.-sjef Rupert Murdoch ankommer her for å delta på høring i parlamentet om skandalen i medieimperiet hans. Foto: Reuters/Andrew Winning/Scanpix Vis mer