- Britisk politi etterforsker bare det McCann-ekteparet vil

Skandale-etterforsker Amaral slår tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Goncalo Amaral, etterforskningsleder i Madeleine-saken, har kanskje slitt litt med troverdigheten etter at Sunday Mirror i helga avslørte hvordan dagene til etterforskningslederen egentlig ser ut.

Avisa hadde fulgt ham, og kunne beskrive hvordan store deler av dagene hans gikk med til lange lunsjer hvor Amaral drikker som en svamp og tyller i seg fiskeretter på lokale restauranter.

Beskylder ekteparet

Nå slår den skandaliserte etterforskningslederen tilbake.

I et intervju med den portugisiske avisa Diario de Noticias angriper Amaral britisk politi, og beskylder dem for å bare jobbe for Madeleine McCanns foreldre.

– Britisk politi har bare jobbet med det McCann-ekteparet har villet at de skal jobbe med, sier han til avisa.

Utbruddet kommer samtidig som det er tydelig at forholdet mellom det engelske og det portugisiske politiet ikke er på sitt mest velfungerende i Madeleine-saken, skriver Daily Mail.

Tips til prins Charles

FORTSATT FORSVUNNET: Madeleine McCann er blitt en av verdens mest omtalte personer etter at hun forsvant for 152 dager siden. Nå går portugisisk politi ut mot engelsk politi, og foreldrene hennes. Foto: Scanpix
FORTSATT FORSVUNNET: Madeleine McCann er blitt en av verdens mest omtalte personer etter at hun forsvant for 152 dager siden. Nå går portugisisk politi ut mot engelsk politi, og foreldrene hennes. Foto: Scanpix Vis mer

Politiet i Portugal er blant annet irritert over at politiet i Leicestershire har valgt å gå videre på et tips som er kommet inn til prins Charles offisielle hjemmeside om at en medarbeider i leilighetskomplekset familien bodde i kan være involvert i forsvinningen.

– Det sporet hadde vi ingen troverdighet til, sier han til avisa.

Ifølge tipset kunne medarbeideren ha kidnappet Madeleine som en hevn.

– Britisk politi har etterforsket tips og informasjon som er utviklet av McCann-paret, og glemt at de er mistenkt i saken. Historien om at hun ble kidnappet som en revansje er et spor som er laget av ekteparet selv, sier Amaral.

Politisjef Carlos Anjos sier til Diario de Noticias at han mener McCann-ekteparet med vilje har forstyrret etterforskningen.

– Det ser ut til at hovedmålet deres nå som de har fått en ny talsperson er å lage egne fakta hver dag, sier Anjos.

– Det er latterlig, sier han.

Politiet frustrert
Daily Mail skriver at Amaral kan ha valgt å snakke ut nå fordi politiet i Portugal er frustrerte over at de ikke har nok beviser til å sikte foreldrene i saken.

- Britisk politi etterforsker bare det McCann-ekteparet vil

Ekteparet fikk status som mistenkte blant annet etter at en DNA-analyse viste at det var funnet DNA fra Madeleine i leiebilen som foreldrene leide 24 dager etter at hun forsvant.

Her er politiets angivelige beviser mot foreldrene og de ubesvarte spørsmålene.

Gerry og Kate McCann nekter all skyld i saken.

De har på sin side nettopp satt i gang en ny kampanje i et forsøk på å finne igjen datteren.

Daily Mail skriver at portugisisk politi nå er i ferd med å legge skylda for den manglende framgangen i saken over på britene.

Tvillingene savner Madeleine

I dag er det 152 dager siden Madeleine forsvant. Faren har skrevet om familiens situasjon nå i sin egen blogg.

– Spørsmålene vi stiller i dag er omtrent de samme som vi stilte i de første dagene etter at hun forsvant. Hvem tok henne, hvorfor og hvor er hun nå?

Britiske medier har tidligere skrevet at ekteparet har fortalt tvillingene at Madeleine bare er borte en tur. Faren nekter nå for dette.

– Det er ikke sant at de tror det. De savner storesøsteren sin, og har spurt etter henne mange ganger.

FULGTE ETTERFORSKEREN: Sunday Mirror kartla Goncalo Amarals arbeidsdager.
BESKYLDES: Portugisisk politi beskylder McCann-ekteparet for å forstyrre etterforskningen.