Britisk politi frykter mer terrorisme

Britisk antiterrorpoliti regner med at det er «Det virkelige IRA» som plasserte en bilbombe utenfor BBCs lokaler i London i natt. Politiet advarer mot flere angrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se BBCs egen video fra bombeattentatet!

Sprengstoffeksperter uskadeliggjorde bomben tidlig i dag. Den mistenkelige bilen ble ødelagt i en kontrollert eksplosjon, og en person ble lettere skadet.

Bilen sto parkert utenfor BBCs hovedkvarter i Wood Lane i det vestlige London. Eksplosjonen ødela en del glassruter i bygningens fasade, men var ikke så kraftig at sendingene gikk av lufta.

Sjef for Scotland Yards antiterrorgruppe Alan Fry sa i dag at bomben var stor med høyeksplosivt stoff.

- Siden jul har vi spådd at fastlandet, og London spesielt, kommer til å være mål for terrorangrep. Dette var et slikt angrep, og jeg kan bare frykte at det kommer flere, sa han.

Bombeeksperter rykket ut etter at et sykehus og en veldedighetsorganisasjon mottok kodede meldinger om bomben.

Hvis det blir bekreftet at «Det virkelige IRA» har ansvar for bomben, markerer det en opptrapping av konflikten om Nord-Irland. Den ekstreme gruppen brøt ut av IRA for flere år siden, og er imot fredsprosessen. Den sto bak en bilbombe i 1998 som drepte 28 sivile i den nordirske byen Omagh.

BBC-hovedkvarteret ligger like i nærheten av en heimevernsbase, der en tenåring ble alvorlig skadd da en bombe som var kamuflert som en lommelykt eksploderte for mindre enn to uker siden. Britisk politi mistenker irske ekstremister for også å ha stått bak denne bomben.

(NTB-Reuters-AFP)

BOMBE MOT BBC:</B> En person ble skadd da en bombe gikk i lufta utenfor BBC sine lokaler i natt.