Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Britisk politi med desperat melding: - Vi har gått tom for «veien er stengt»-skilt, ikke kjør inn i flomvann

Statsminister David Cameron innrømmer dårlig beredskap.

EVAKUERT: Den historiske byen York er spesielt hardt rammet etter at elven Ouse igjen er gått over sine bredder. Minst 400 personer fått beskjed fra politiet om å evakuere sine hjem, og ifølge BBC står 3.500 hus i byen i fare. A view of Huntingdon Road and Yearsley Crescent covered by floodwater after the River Ouse and River Foss bursts their banks in York city centre.
EVAKUERT: Den historiske byen York er spesielt hardt rammet etter at elven Ouse igjen er gått over sine bredder. Minst 400 personer fått beskjed fra politiet om å evakuere sine hjem, og ifølge BBC står 3.500 hus i byen i fare. A view of Huntingdon Road and Yearsley Crescent covered by floodwater after the River Ouse and River Foss bursts their banks in York city centre. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den britiske regjeringen hadde søndag krisemøte etter flommen som har rammet øyriket. Det er det særdeles kraftige uværet lørdag som er årsak til flommen, da falt det opptil 130 millimeter nedbør over det nordlige England.

Den historiske byen York er spesielt hardt rammet etter at elven Ouse igjen er gått over sine bredder.

Minst 400 personer fått beskjed fra politiet om å evakuere sine hjem, og ifølge BBC står 3.500 hus i byen i fare.

Myndighetene meldte søndag at vannstanden var 5,1 meter over normalen og stigende.

Mangler skilt York har blitt rammet av flom tidligere, men det er tydelig at det er langt mer alvorlig denne gangen.

Lørdag måtte nemlig politiet i Nord-Yorkshire gå ut med melding om at de hadde gått tom for skilt som advarer om flom.

- Vi har mottatt flere henvendelser fra folk som har kjørt inn i flomrammede områder. Vi har gått tom for «veien er stengt»-skilt, ikke kjør inn i flomvann, hold dere unna oversvømte veier, skrev politiet på Twitter.

Kritikk av regjeringen Ifølge avisa Guardian kommer det nå sterk kritikk mot at flomvernet i mange deler av Storbritannia ikke er godt nok, etter at regjeringen har kuttet i flomvern de siste fem årene. Miljøminister Liz Truss har nå lovet at de skal evaluere landets flomvern.

Også statsminister David Cameron innrømmer at beredskapen ikke har vært god nok.

- Nylig installert flomvern er blitt «overkjørt» av vann. Vi vil gjøre alt som for å hjelpe de som er rammet, sa Cameron på søndagens krisemøte, ifølge The Telegraph.

Cameron har nå satt inn mer enn 500 soldater for å hjelpe flomrammede nord i England. Ytterligere 1000 er i beredskap, skriver NTB.

Mer nedbør varslet Også andre steder i Nord-England skapte de uvanlig store nedbørsmengdene kaos, og hundrevis av flomvarsler har fått mange briter til å flykte fra sine hjem. I Leeds er 1000 hus er blitt oversvømt og mange gater står under vann.

Også Manchester-området er sterkt rammet av flommen. Flomvarslene gjelder både England, Wales og Skottland.

Minst 31 av varslene er gradert «svært alvorlig», noe som blant annet innebærer fare for at liv kan gå tapt.

Ifølge meteorolog Alex Deakin i BBC blir det tørt i de flomrammede områdene i starten av uken, men det kan komme mer nedbør fra onsdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media