Britisk politi mistet 322 sexforbrytere

Pedofile er søkk vekk - adresse: skogen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Britisk politi har mistet ikke mindre enn 322 dømte seksualforbrytere av syne. Tallet inkluderer både pedofile og voldtektsforbrytere, melder den britiske tabloidavisa News of the world.

Seksualforbryterne har alle sonet straffen sin, men britisk lov pålegger likevel politiet å holde øye med hvor de befinner seg. Nå har rutinene sviktet, avslører avisa.

Adresse: Skogen

Journalistene tok en ringerunde til alle de 50 politistyrkene i England og Wales og spurte hvor mange registrerte seksualforbrytere de hadde mistet av syne. Hele 88 hadde forsvunnet i London, mens West Midlands hadde mistet 25 og Manchester 18. I alt var 322 sexforbrytere søkk vekk.

Årsaken til det høye tallet kan være at politiet har latt dem oppgi svært vage opplysninger om hvor de befinner seg. Ifølge avisa forsvant en pedofil mann i fjor, etter at politiet hadde registrert ham med den nokså unøyaktige adressen «skogen». Det var etter at han hadde flyttet fra «et telt i nærheten av Guilford fritidssenter».

Politiet ville ikke oppgi ytterligere opplysninger om hvem de savnede lovbryterne er.

- Det er totalt uakseptabelt at registrerte sexforbrytere kan forsvinne. Og det er absurd at politiet ikke offentliggjør detaljer om disse menneskene. Hvis noen av disse forbryterne skader andre, vil det være politiets ansvar, sier Michelle Elliot, leder for Kidscape, en organisasjon som jobber for å hindre barnemisbruk.

Presset minister

MYE Å TENKE PÅ: Den britiske innenriksministeren John Reid har hatt en tøff start på året etter avsløringer om at departementet ikke har registrert britiske forbrytere tatt i utlandet. Nå har politiet også mistet flere hundre sexforbrytere. Foto: Scanpix / AP
MYE Å TENKE PÅ: Den britiske innenriksministeren John Reid har hatt en tøff start på året etter avsløringer om at departementet ikke har registrert britiske forbrytere tatt i utlandet. Nå har politiet også mistet flere hundre sexforbrytere. Foto: Scanpix / AP Vis mer

News of the world benytter sjansen til å argumentere ytterligere for sin egen kampanje, «Sarahs lov», som vil gi foreldre rett til å vite om det bor pedofile i nabolaget. Loven er oppkalt etter Sarah Payne, som ble drept av en pedofil mann i 2000.

Avsløringene kommer uansett på et dårlig tidspunkt for innenriksminister John Reid. Han er hardt presset etter at det tidligere denne måneden ble kjent at innenriksdepartementet ikke har registrert opplysninger om flere tusen britiske forbrytere som har blitt tatt i utlandet.

LOVFORSLAG: Den britiske avisa News of the world tok initiativet til Sarah\'s law, oppkalt etter pedofili-offeret Sarah Payne.