Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Britisk politi om trippeldrapet

Politiet med siste nytt om trippeldrapet i Reading.

TRIPPELDRAP: Politiet med siste nytt om trippeldrapet i Reading. Video: AP Vis mer

Lørdag kveld ble tre personer drept og en rekke andre skadet etter et knivangrep i den engelske byen Reading. Nå holder politiet pressekonferanse.

Gjerningspersonen skal ha løpt bort til flere grupper i parken Forbury Gardens i sentrum av den britiske byen Reading.

– En person som var alene, kom gående og ropte plutselig ut noen uforståelige ord og gikk bort til en gruppe på om lag ti personer og begynte å stikke dem. Han stakk tre av dem alvorlig i nakken og under armene og så snudde han rundt og begynte å løpe mot meg, fortalte Lawrence Worth til Sky News.

Lørdag kveld meldte politiet at hendelsen trolig ikke var knyttet til terror. Søndag formiddag ble det imidlertid opplyst om at trippeldrapet nå etterforskes som terrorangrep.

Pressekonferansen var ventet å starte klokka 12.30. Visepolitimester i antiterrorpolitiet, Neil Basu, møter pressen klokka 13.08.

ANTITERRORPOLITIET: Visepolitimester i antiterrorpolitiet Neil Basu møter pressen søndag formiddag. Foto: Dominic Lipinski / PA Photos / NTB Scanpix
ANTITERRORPOLITIET: Visepolitimester i antiterrorpolitiet Neil Basu møter pressen søndag formiddag. Foto: Dominic Lipinski / PA Photos / NTB Scanpix Vis mer

Han bekrefter at hendelsen etterforskes som terrorangrep, og understreker at det ikke er noen grunn til mistanke om flere gjerningspersoner.

– Vi har siktet en 25 år gammel mann for drapene. Det er ingen grunn til å tro det er flere som er involvert. Per nå leter vi derfor ikke etter flere potensielle gjerningsmenn, men vi jobber tett med andre instanser for å være sikre på at dette stemmer, sier Basu.

Motivet for angrepet er foreløpig ikke kjent, men Basu poengterer at hendelsen ikke har sammenheng med Black Lives Matters-demonstrasjonene, som fant sted tidligere samme dag.

– Vi jobber døgnet rundt for å oppklare situasjonen, sa han.

Neil Basu ber publikum unngå å dele bilder og videoer fra hendelsen på sosiale medier, men ber vitner stå fram med tips til politiet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!