Britisk politi ut mot putekrig

Flere tusen mennesker invitert til gateslagsmål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i den engelske byen Leeds forsøker nå å finne ut hvordan de skal stoppe en planlagt putekrig, ifølge The Guardian.

Politiet ble nylig kontaktet av beboere i Hyde Park-området, som hadde fått kjennskap til at det skulle arrangeres et gigantisk puteslag i bydelen neste søndag.

Planene ble avslørt på det evigpopulære nettsamfunnet Facebook. Flere tusen mennesker har blitt invitert til å delta, og mange har sagt ja til å være med.

Vannkrig

Politiet har all grunn til å ta initiativet seriøst.

Tidligere denne måneden ble parken Millennium Square Garden totalt ramponert, da omkring 500 mennesker møtte opp for å ha vannkrig.

Også denne, i utgangspunktet harmløse krigen, startet med en gruppe på Facebook.

En lokal studentorganisasjon forsøkte å begrense skadeomfanget ved å innføre noen enkle regler - slik som å forby vannballonger og vannangrep på intetanende forbipasserende, men uten hell.

Britisk politi ut mot putekrig

Vannkrigen spredte seg raskt til gatene rundt parken. Myndighetene anslår at det vil koste flere titalls tusen kroner å utbedre skadene etter vannkrigen.

Ut av kontroll

Politiet har tatt kontakt med mannen bak Facebook-gruppen, med en anmodning om å avlyse arrangementet.

- Vi kommer til å overvåke situasjonen for å forsikre oss om at dette ikke kommer til å skje. Alle slike arrangement, og spesielt de som potensielt involverer mange mennesker, må søke om tillatelse på forhånd, sa en talsmann for politiet til The Guardian i går og utdypet:

- Selv om et slikt arrangement kan virke veldig morsomt, er det lett å se hvordan en stor putekrig kan komme ut av kontroll og skape mye arbeid for politiet.

VENNLIGSINNET SLAGSMÅL: Her er putekrigen for fullt i gang i bydelen Trastevere i Roma 27.april i år. Arkivfoto: REUTERS/SCANPIX
VENNLIGSINNET SLAGSMÅL: Her er putekrigen for fullt i gang i bydelen Trastevere i Roma 27.april i år. Arkivfoto: REUTERS/SCANPIX Vis mer