Britisk politisjef trakk seg etter terrortabbe

Dette bildet avslørte planlagt massearrestasjon.

ANTITERRORAKSJON: Politibetjenter vokter inngangspartiet til en bolig som ble raidet i går. Naboene fulgte i går med på hasteaksjonen. Foto: AP Photo/Martin Rickett/Scanpix
ANTITERRORAKSJON: Politibetjenter vokter inngangspartiet til en bolig som ble raidet i går. Naboene fulgte i går med på hasteaksjonen. Foto: AP Photo/Martin Rickett/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Robert Quick, sjefen for antiterroravdelingen i britenes etterretningsorganisasjon MI5, har trukket seg, melder flere britiske medier, blant annet BBC og Timesonline.

Quick trekker seg etter at han tabbet seg ut da i går skulle orientere statsministerens konto om en planlagt antiterroraksjon. Problemet var at den erfarne politimannen ble fotografert på vei inn til møtet, og at han da glemte at han hadde et dokument i hånda som var avslørende for store deler av aksjonen.

Det førte til at tolv personer ble arrestert i nordvest-England i går i en storstilt antiterroraksjon.

Aksjonen ble hastegjennomført etter MI5-sjefens tabbe.

Formelt sett har Quick sagt opp. Boris Johnson, ordfører i London, beklager at han har trukket seg, men Quick hadde trolig ikke noe valg.

VISTE KORTENE: Robert Quick glemte at han bar på topphemmelige dokumenter. Faksimile: BBC
VISTE KORTENE: Robert Quick glemte at han bar på topphemmelige dokumenter. Faksimile: BBC Vis mer

Bildet som ble tatt av ham viste hvor mange personer politiet mistenkte, i hvilke byer og hvordan politiet skulle slå til.

- Assisterende politisjef Quick har innrømmet at han gjorde en feil da han lot et sensitivt dokument være synlig, og han angrer dypt. Han har beklaget hendelsen overfor politimesteren og hans kolleger, sa en talsmann for politiet i går.

Men beklagelsen var altså ikke nok.

De pågrepne er alle briter med pakistansk bakgrunn. Politiet mener ifølge Timesonline at de planla en terroraksjon mot nattklubben Birdcage i Manchester.

TRAKK SEG: Robert Quick.
TRAKK SEG: Robert Quick. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer