Britisk presse: Pinochet er senil

Chiles eks-diktator Augusto Pinochet sendes hjem fordi han er senil, ikke på grunn av andre helseproblemer, skriver britiske aviser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den generelle oppfatningen i britisk presse er at Pinochet får reise hjem til Chile i løpet av få uker, og at han unnslipper utlevering til Spania, trass i at innenriksminister Jack Straw sier at beslutningen ennå ikke er endelig.

Pressen er videre ikke i tvil om at det er Pinochets mentale tilstand, ikke hans fysiske helse, som er årsaken til avgjørelsen.

Avisene baserer seg på Straws utsagn i parlamentet onsdag, da han uttrykte tvil om Pinochet ville være i stand til å administrere sitt forsvar på forståelig vis eller forklare seg på en måte som henger sammen.

Avisen Independent meldte at de fire legene som undersøkte den 84 år gamle Pinochet i forrige uke, var kommet til at han led av «manglende klarhet» om hva som skjer rundt ham.

Han lider forøvrig også av sukkersyke, symptomer på to lettere slag, hjertefeil, med muligheter for komplikasjoner som kan gjøre det vanskelig for ham å gå, og alvorlig depresjon, la avisen til.

(NTB-AFP)