Britisk prest skifter kjønn

En transseksuell britisk sogneprest blir trolig den første geistlige i den anglikanske kirke som fortsetter sin prestegjerning etter å ha skiftet kjønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Biskopen av Bristol har gitt sogneprest Peter Stone i Upper Stratton utenfor Swindon i Vest-England sin velsignelse. Presten akter å skifte kjønn senere i år, og vil etter operasjonen ta navnet Carol Stone. Den anglikanske kirke godtar kvinnelige prester, og biskop Barry Rogerson sier at Peter/Carol selvsagt kan fortsette i jobben.

Rogerson påpeker at Stones sognebarn har vist presten full tillit, og håper at operasjonen skal gå bra. Peter Stone selv forteller at han allerede som liten gutt helst ville ha vært jente, og at han i moden alder og etter moden overveielse nå har funnet ut at han vil gjøre alvor av sitt innerste ønske, og skifte kjønn.

- Dette har vært en livslang reise, men ønsket om å være jente hører til mine tidligste minner. Hver kveld når jeg la meg, ba jeg til Gud om at jeg måtte være jente når jeg våknet opp, sier Stone.

Biskop Robertson sier på sin side at sogneprest Stones ønske om å bli kvinne utvilsomt er et medisinsk fenomen, og ikke noe avvik eller noen moralsk svakhet. Han trenger å bli kvinne, rett og slett for å bli frisk, og det kan ingen fordømme eller motsette seg, sier bispen.

(NTB-AFP)