ETTERTRAKTET MODELL: Den tsjekkiskfødte modellen Denise Milani hevder at hun er en av nettets mest ettertraktede modeller. For en britisk professor ble hun en så stor fristelse at han lot seg lure inn i narkotikasmugling i Sør-Amerika. Foto: Denisemilani.com.
ETTERTRAKTET MODELL: Den tsjekkiskfødte modellen Denise Milani hevder at hun er en av nettets mest ettertraktede modeller. For en britisk professor ble hun en så stor fristelse at han lot seg lure inn i narkotikasmugling i Sør-Amerika. Foto: Denisemilani.com.Vis mer

Britisk professor (69) trodde han hadde kapret denne dama

Så sto han der plutselig på flyplassen, med en koffert full av kokain.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den britiske fysikkprofessoren Paul Frampton var en anerkjent forsker, og hadde fått mye ros og flere priser i løpet av sine 32 år ved et amerikansk universitet.

Nå sitter han i husarrest i leiligheten til en venn i Buenos Aires. Frampton (69) er dømt for narkotikasmugling, men hevder at han ble narret inn i det hele.

- Den eneste feilen jeg har gjort er at jeg var ensom, sier han i et intervju med Daily Mail.

Tabloidgiganten har vært nede i Argentina for å møte professoren. For litt over ett år siden hevder 69-åringen at han kom i kontakt med det han trodde var en vakker, tsjekkisk modell på nettet.

Modellen - Denise Milani - arbeider i Los Angeles og er ifølge sin egen hjemmeside en av de mest ettertraktede modellene på nettet. Hun har gjort det klart at hun aldri var i kontakt med Frampton.

- Er uskyldig Professoren har imidlertid helt siden han ble pågrepet for narkotikasmugling, hevdet at han skulle møte det han trodde var den tsjekkiske kvinnen i Bolivia. Da briten kom til Bolivia ble han møtt av «en venn av modellen».

Denne mannen fortalte at Milani hadde reist videre til Brussel for et oppdrag, og at Frampton skulle følge etter henne via Buenos Aires. Briten fikk også en koffert som han skulle ta med seg til kvinnen.

Resten er, som man sier, historie. Frampton ble pågrepet med en koffert full av kokain og ble dømt til fengsel i fire år og åtte måneder.

- Jeg er fortsatt i en sjokktilstand. Jeg kan ikke tro at jeg er en domfelt forbryter. Jeg er en uskyldig mann. En psykiatriprofessor, et offer for svindel. Den eneste feilen jeg har gjort var at jeg var ensom. Jeg er så sint på meg selv på grunn av det som har skjedd, sier Frampton i intervjuet med Daily Mail.

- Går i felle hver gang Frampton sier at han var helt sikker på at forholdet til Denise Milani var ekte. Han ble tatt med nesten to kilo kokain på seg.

- Jeg vil gjerne advare folk mot ondskapen som er nettdating. Jeg vil råde alle som dater på nettet til å ha en telefonsamtale med den andre personen, gjerne med en videolink. Det er så mange kriminelle der ute, sier han.

Framptons sak har fått mye oppmerksomhet i Storbritannia. Flere stiller seg det samme spørsmålet som Tim Lott i The Independent:

- Denne saken viser at en mann går i felle hver gang. Men kan en voksen mann være så dum?