Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Britisk soldat fikk barn i Afghanistan

Var ikke klar over at hun var gravid.

PATRULJERER: Her patruljerers det ved Camp Bastion, der en britisk soldat fikk barn. Bildet er fra en tidligere anledning. Foto: AP Photo/Manish Swarup, File/NTBScanpix
PATRULJERER: Her patruljerers det ved Camp Bastion, der en britisk soldat fikk barn. Bildet er fra en tidligere anledning. Foto: AP Photo/Manish Swarup, File/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NTB/Dagbladet): En britisk soldat på frontlinjen i Afghanistan har fått barn på NATO-basen der hun er utstasjonert, bare et par dager etter at basen ble angrepet av Taliban.

Kvinnen som fødte barnet på feltsykehuset i Camp Bastion i den konfliktfylte Helmand-provinsen tirsdag, var ikke klar over at hun var gravid.

Spesialistteam Ifølge det britiske forsvarsdepartementet tillates ikke kvinner å tjene på frontlinjen om de er gravide.

- Vi kan bekrefte at den 18. september fødte en britisk kvinne, som tjenestegjorde i Afghanistan, en gutt på feltsykehuset på Camp Bastion, sa en talsmann for det britiske forsvarsdepartementet ifølge The Guardian.

Mor og barn har det bra, og venter nå på et spesialistteam fra et sykehus i Oxford.

- De skal sendes dit i løpet av de neste dagene, slik at mor og barn får riktig behandling under turen hjem, sier talsmannen.

Før termin Gutten ble født fem uker før termin.

- Som det er med alle medisinske tilfeller, når det er behov, blir personen fraktet til England for å få rett behandling, sier talsmannen.

Bare fire dager før fødselen ble to amerikanske soldater drept, og det ble gjort store materielle skader da leiren ble angrepet av opprørssoldater med håndvåpen, raketter og skuddsikre vester. Prins Harry tjenestegjør for tiden i Camp Bastion.

Ifølge Daily Mail tjenestegjorde kvinnen ved artilleriet, og hadde vært der siden mars.

Kvinnen oppdaget at hun var gravid etter at hun kontaktet legene på grunn av magesmerter.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media