Britisk spesialist: - Grunnen til at ebola-vaksine ikke fins, er at sykdommen er begrenset til Afrika

Imens er den syke amerikanske legen nå på bedringens vei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En rekke medier melder i dag at det står bedre til med legen Kent Brantly (33), som ble smittet av ebola mens han jobbet i Liberia for den kristne hjelpeorganisasjonen Samaritan's Purse.

Lørdag ble Brantly fraktet til Atlanta, USA, i et Gulfstream-jetfly som er spesialutrustet for å unngå smittespredning og bare kan frakte en ebola-syk pasient i gangen.

Han er den første ebola-syke som bringes fra Afrika til USA.

Over 700 døde Legene står uten noen effektiv behandling av ebola, og kan gjøre lite annet enn å håpe at pasienten blir frisk av seg selv.

Ifølge presidenten i UK Faculty of Public Health (tilsvarende det norske Folkehelseinstituttet), Professor John Ashton, er grunnen til at det ikke finnes noen ebola-vaksine at sykdommen hittil bare har rammet personer i Afrika.

Mer enn 700 er nå rapportert døde i Guinea, Sierra Leone og Liberia siden det siste ebola-utbruddet startet. Utbruddet skal være det verste noensinne, men dr. Tom Frieden er likevel optimist.

- Faktum er at vi kan stoppe det. Vi kan hindre det i å spres i sykehus og vi kan stoppe det i Afrika, sier han ifølge Sky News.

- Faktisk har vi stoppet alle tidligere utbrudd, og jeg er trygg på at vi kan stoppe dette også.

- Oppmuntrende Ifølge Sky News ble Brantly etter ankomsten observert på vei inn i Emory-sykehuset som har en av verdens mest
avanserte isolasjonsavdelinger.

I USA: Den ebola-smittede amerikanske legen Kent Brantly skal nå være bedre, etter at han i går ankom Atlanta for å tas vare på av USAs fremste spesialister på sykdommen. Her er Brantly sammen med kona Amber, som trolig ikke er smittet, før han ble syk. Forto: AP/Samaritan's Purse
I USA: Den ebola-smittede amerikanske legen Kent Brantly skal nå være bedre, etter at han i går ankom Atlanta for å tas vare på av USAs fremste spesialister på sykdommen. Her er Brantly sammen med kona Amber, som trolig ikke er smittet, før han ble syk. Forto: AP/Samaritan's Purse Vis mer

Han var da iført en hvit bio-drakt som hindrer smitte, og gikk sakte mens en annen person i samme type drakt holdt ham i hendene.

Ebola-spesialisten dr. Tom Frieden uttalte til TV-stasjonen CBS at han ser en positiv utvikling.

- Det er oppmuntrende at han ser ut til å bli bedre. Det er virkelig viktig, og vi håper han vil fortsette å bli bedre. Men ebola er en slik skremmende sykdom fordi den er så dødelig, sa Frieden.

Barna neppe smittet Fordi ebola har en dødsrate på mellom 60 og 90 prosent for dem som får smitten, kunne heller ikke dr. Frieden gi noen løfter om at dr. Brantly vil greie seg.

Heldigvis for dr. Brantly er det ifølge britiske Mirror liten sjanse for at hans kone og to barn er smittet. Brantly fikk sykdommen da han jobbet for den amerikanske kristne organisasjonen Samaritan's Purse i Liberia.

Misjonæren Nancy Writebol pådro seg ebola-smitten mens hun jobbet samme sted. I i løpet av få dager er planen å frakte også henne hjem til USA.

Mogul-kampanje Parallelt med dr. Friedens og andres innsats for å hjelpe de ebola-smittede amerikanerne, driver milliardæren Donald Trump en Twitter-kampanje med motsatt fortegn.

- Regjeringen bringer dem hit, så utbruddet kan starte her også! skrev Trump på Twitter før Kent Brantly kom til USA i går. Han har ikke blitt noe roligere det siste døgnet.

- Det faktum at vi tar imot ebola-pasienter, mens andre fra omådet flykter til USA, er absolutt galskap, skriver Trump på Twitter.

KOMMER SNART ETTER: Misjonæren Nancy Writebol er den andre ebola-smittede amerikaneren som planlegges fraktet fra Afrika til USAS. Her er hun sammen med mannen David. Foto: Reuters / InChrist Communications / Handout
KOMMER SNART ETTER: Misjonæren Nancy Writebol er den andre ebola-smittede amerikaneren som planlegges fraktet fra Afrika til USAS. Her er hun sammen med mannen David. Foto: Reuters / InChrist Communications / Handout Vis mer

Finansmogulen har også tidligere gjort seg bemerket med sin angst for smittsomme sykdommer.

Ifølge International Business Times uttalte han seg i et intervju i 1999 svært kritisk om håndhilsing, som han mente var «barbarisk».

- Når du håndhilser, blir du forkjølet, du får influensa, du får alle slags ting. Hvem vet hva du ikke får, spurte han retorisk.

MOT-KAMPANJE: Mens legene ved et sykehus i Atlanta prøver å hjelpe de ebola-syke amerikanerne, har milliardæren Donald Trump gjort det han kan for å hindre dem i å komme til USA. Foto: NTB Scanpix
MOT-KAMPANJE: Mens legene ved et sykehus i Atlanta prøver å hjelpe de ebola-syke amerikanerne, har milliardæren Donald Trump gjort det han kan for å hindre dem i å komme til USA. Foto: NTB Scanpix Vis mer