- Britisk spion ble knivdrept for to uker siden

Funnet død i leilighet ved etterretningstjenesten MI6s hovedkvarter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Britisk politi etterforsker nå det brutale drapet på en britisk spion funnet død i en sportsbag på badet i leiligheten i Pimlico like ved  hovedkvarteret til den britiske etteretningstjenesten MI6.

Leilighetskomplekset der han ble funnet død er eid av det private selskapet New Rodina, som betyr «moderlandet» på russisk og bulgarsk.

Nabolaget er svært fasjonabelt og prisen på leilighetene koster opptil én million britiske pund (9,6 millioner kroner).

Mannen i 30-åra, som av britiske medier identifiseres som Garath Williams, skal ha blitt knivstukket til døde, skriver The Daily Mail.

Politiet gikk til aksjon etter at mannen hadde vært borte i to uker, og fant liket i en sportsbag på badet.

Williams jobbet opprinnelig ved kommunikasjonsenheten GCHQ, som forer regjeringen og de væpnede styrkene med informasjon. Han skal derfra ha blitt plassert i den britiske etterretningstjenesten MI6, eller Secret Intelligence Service (SIS).

- Dette er en politisak. Det er fra gammelt av myndighetenes politikk ikke å bekrefte eller avkrefte om personer jobber for etterretningstjenestene, sier en talsperson for det britiske utenriksdepartementet.

Ifølge Sky News skulle han gå tilbake til jobben sin ved GCHQ innen få dager.

Saken oppdateres

HER SKJEDDE DET: Her ble den britiske spionen, som av britiske medier identifiseres som Garath Williams, knivstukket til døde. Foto: EPA/Facundo Arrizabalaga/Scanpix
HER SKJEDDE DET: Her ble den britiske spionen, som av britiske medier identifiseres som Garath Williams, knivstukket til døde. Foto: EPA/Facundo Arrizabalaga/Scanpix Vis mer