Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Britisk spion funnet brutalt drept i en sportsbag

Jobbet for den britiske etterretningstjenesten MI6.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En mann i 30-åra som jobbet for den britiske etterretningstjenesten MI6 (SIS) ble i dag funnet drept i en leilighet i Pimlico like ved organisasjonens hovedkvarter i Vauxhall sentralt i London.

Liket skal ha blitt funnet i en sportsbag i leilighetens bad, ifølge Sky News.

The Daily Telegraph skriver at liket skal ha ligget uoppdaget i leiligheten en stund. Han har ikke blitt formelt identifisert ennå.

- En politimann ringte på døra mi og spurte om jeg hadde lagt merke til noe mistenkelig de siste ti dagene, forteller en nabo til avisa.

Eileen Booth (73), som bor tvers over gata fra der drapet angivelig skal ha funnet sted, forteller til at politietterforskere har opplyst til henne om at drapet kan ha skjedd for opptil to uker siden.

Ifølge Sky News skal drapet være knyttet hans privatliv, og ikke jobben hans.

Hans mobiltelefon og flere SIM-kort skal ha blitt funnet liggende spredt rundt i leiligheten.

Saken blir nå etterforsket av drapsavsnittet med assistanse fra antiterror- og sikkerhetstjenesten.

Mannen skal først ha jobbet i kommunikasjonsenheten GCHQ, som forer regjeringen og de væpnede styrkene med informasjon. Han skal derfra ha blitt plassert i MI6.

MI6, eller Secret Intelligence Service (SIS), er Storbritannias sivile etat for utenriksetterretning og samler inn hemmelig informasjon om etterretningsinformasjon fra utlandet fra landets potensielle fiender - noe som gjør en spion et mulig mål for terrorister, skriver The Daily Mail.

Den siste spionen som ble drept i Storbritannia var den tidligere KGB- og FSB-offiseren Alexander Litvinenko, som døde i 2006 etter å ha blitt forgiftet av det radioaktive grunnstoffet Polonium-210.

Les også: Litvinenko ble forgiftet på dette hotellet

Før han døde beskyldte han i et brev Russlands daværende president, nåværende statsminister, Vladimir Putin, for å ha gitt ordren om å forgifte ham.

Britisk etterretning mente russiske FSB sto bak, og ba Russland om å utlvere den tidligere KGB-agenten Andrei Lugovoi for drapet på Litvinenko. Dette nektet Russland, noe som førte til at fire russiske diplomater ble utvist fra Storbritannia.

Saken oppdateres.

TOPPLEILIGHET: I denne toppleiligheten ble spionen funnet brutalt drept. Foto: Fiona Hanson/PA Wire/Scanpix
TOPPLEILIGHET: I denne toppleiligheten ble spionen funnet brutalt drept. Foto: Fiona Hanson/PA Wire/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling