Britisk statsborger siktet for drap

En britisk statsborger i 20-åra er siktet for drap etter at en mann i 20-åra ble knivdrept i Haugesund natt til første nyttårsdag. En nordmann i 20-åra er siktet for medvirkning til drap.

MANGE VITNER: Én britisk statsborger i 20-årene er siktet for drap, og én norsk statsborger i 20-årene er siktet for medvirkning til drap etter et knivdrap i Haugesund natt til første nyttårsdag. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 12.30 møtte politiet pressen for å orientere om drapet i Haugesund natt til første nyttårsdag.

- To personer ble pågrepet i nærheten av åstedet kort tid etter at politiet ankom. Disse er siktet for henholdsvis drap og medvirkning til drap, sa politiadvokat Fredrik Martin Soma i en pressemelding tidligere i dag.

På pressebrifingen opplyser han at personen som er siktet for drap er en britisk statsborger i 20-åra. Personen som er siktet for medvirkning til drap er norsk, og også i 20-åra. Også avdøde var i 20-åra.

- De siktede har gitt en kort forklaring til politiet i forbindelse med pågripelsen. Tidspunkt for ytterligere avhør er foreløpig ikke fastsatt, sier politiadvokaten.

Det er ikke kjent hvordan de to stiller seg til siktelsene. Advokat Helene Haugland er oppnevnt som forsvarer for den britiske statsborgeren.

Til Dagbladet opplyser hun i 13.15-tida at hun foreløpig ikke har rukket å snakke med sin klient.

- Dette skjedde i Haugesund, og avhørene skal foretas her i Stavanger. Jeg har ikke fått kontakt med ham foreløpig.

Trolig avhør lørdag

Politiadvokat Fredrik Martin Soma opplyser til Dagbladet at politiet trolig vil forsøke å avhøre siktede i løpet av dagen.

- Hvor lenge han har vært i landet, hvilken tilknytning han har til Norge, og hvor han er bosatt, er noen av de forholdene vi nå undersøker. Det må vi komme tilbake til, sier han om den drapssiktede til Dagbladet.

Politiet har på nåværende tidspunkt ikke vært i kontakt med britisk politi.

- Det er ikke vurdert som en oppgave som ligger på oss nå. Jeg kan ikke utelukke at det blir aktuelt på et seinere tidspunkt, men per nå er ikke det noe vi har på blokken som en av de nært forestående oppgavene, i hvert fall, sier Soma.

KRIMTEKNISK: Politi og krimteknikere på stedet. Foto: Jan Kåre Ness / NTB
KRIMTEKNISK: Politi og krimteknikere på stedet. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Vis mer

Krimteknisk

Advokat Benedicte Storhaug er oppnevnt som bistandsadvokat for offerets pårørende. Hun opplyser til Dagbladet at hun har vært i kontakt med de pårørende, og avtalt et møte med dem søndag.

Politiet har tatt flere vitneavhør gjennom natta, og dette arbeidet fortsetter utover dagen. Et område er sperret av, og politiet utfører kriminaltekniske undersøkelser på stedet.

Det var klokka 01.28 natt til første nyttårsdag at fikk politiet melding om at en mann var knivstukket i Haugesund.

Politiet og ambulanse var raskt på stedet. Det ble gjort livreddende førstehjelp, men mannen ble erklært død rundt kl. 02.10, skriver politiet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer