Britisk storbank raser mot pyramidekongen: Hevder 20 millioner er borte vekk

Mener 20 millioner har forsvunnet fra klientkontoer hos Tor Anders Petterøes Towah.

I TRØBBEL: Tor Anders Petterøe fotografert ved en lystigere anledning, på bransjefest på Grosvenor House i London. Foto: Simply Photography
I TRØBBEL: Tor Anders Petterøe fotografert ved en lystigere anledning, på bransjefest på Grosvenor House i London. Foto: Simply Photography Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den britiske husbanken Newcastle Building Society (NBS) krever Towah ved Tor Anders Petterøe for 2,6 millioner euro - i overkant av 20 millioner kroner.

Dermed tårner problemene seg opp for den gamle pyramidekongen Petterøe. Britene gjør det klart at de ikke vil gi seg før de har pengene på konto. Petterøe har ikke svart på Dagbladets spørsmål om saken.

Kjempetap

Selskapskonglomeratet Towah, som består av en rekke selskaper i forskjellige land, har levert betalingsløsninger og betalingskort for pyramide-prosjekter over hele verden.

Towah-kontoene skulle brukes til å flytte penger inn og ut av pyramideselskapene. Men det siste året har kundene ikke vært i stand til å få ut penger fra Towah-systemet.

Dagbladet har tidligere skrevet om hvordan pyramidetoppen Tor Anders Petterøe slo Towah Norway konkurs i august. Det hindrer ikke Petterøe å kjøre en Towah-eid Mercedes til godt over millionen. Sønnen fikk et heftig lønnshopp i Towah Norway et år før selskapet begjærte seg selv konkurs. 50 millioner kroner kan allerede være borte i Towah-systemet, etter at Petterøe i en telefonkonferanse innrømmet å skylde nettverksselskapet Bidify og deres kunder rundt 50 millioner kroner. Nå viser det seg at tapene kan være enda større.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer