Britisk storfekjøtt kan havne på norske bord

Nå blir britisk storfekjøtt å finne i frysedisken i EU-landene igjen. Kanskje kan kjøttet kan havne på norske bord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EU opphever boikotten av britisk storfekjøtt fra 1. august.

- Vi er overbevist om at britisk storfekjøtt er ufarlig igjen, sier EUs landbrukskommisær Franz Fischler.

Det var for tre år siden at EU nedla forbud mot import av britisk storfekjøtt, etter utbruddet av den fryktede sykdommen kugalskap. Nå tillates igjen eksport av storfekjøtt, men foreløpig er det bare kjøtt fra unge dyr som kommer på markedet.

På norske bord?

Importen av storfekjøtt til Norge er i dag meget liten. Mesteparten av utenlandsk kjøtt er fra det afrikanske landet Botswana.

Det kan likevel tenkes at det britiske storfekjøttet havner på norske bord ved at for eksempel turister på ferie i et EU-land tar med seg kjøtt fra EU hjem til Norge. Og skal du på sommerferie til Europa i neste måned, kan du være en av de første som får servert britisk storfekjøtt etter opphevelsen av forbudet.

Forbudet mot britisk storfekjøtt kostet britisk landbruk 8 milliarder kroner hvert år under boikotten.