Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Britisk toppforsker (68) tatt med to kilo kokain i Argentina

Trodde han flørtet med glamourmodell, men havnet midt i narko-sak.

 RUNDLURT:  Partikkel-fysikeren Paul Frampton (68) trodde han hadde noe på gang med glamourmodellen Denise Milani. I stedet havnet han i fengsel i Argentina og risikerer 16 års fengselsstraff. Foto: Flicker/ Wikipedia
RUNDLURT: Partikkel-fysikeren Paul Frampton (68) trodde han hadde noe på gang med glamourmodellen Denise Milani. I stedet havnet han i fengsel i Argentina og risikerer 16 års fengselsstraff. Foto: Flicker/ Wikipedia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den britiske partikkel-fysikeren Paul Frampton (68) er for tiden fengslet i Villa Devoto-fengselet i Bueno Aires etter å ha blitt narkotatt med 4 pund, eller 1,8 kilo kokain i bagasjen, skriver Telegraph.

Professoren risikerer nå 16 års fengsel for smuglerforsøket - men selv hevder han å bare ha handlet i ren godtroenhet.

Han hevder nemlig at han fraktet narko-kofferten for den tsjekkiske glamourmodellen Denise Milani, som ble Miss Bikini World i 2007.

Ifølge ham selv fikk de to kontakt gjennom datingnettstedet mate1.com. Videre hevder professoren  at han dro til Bolivia for å møte henne.

Lurt av bakmenn Men selv ikke da han ble møtt av en Boliviansk mann i hovedstaden La Paz, som ga ham en koffert han hevdet tilhørte glamourmoddelen og ba ham ta den med til Buenos Aires der modellen angivelig ventet, ante professoren ugler i mosen.

Mye tyder imidlertid på at toppforskeren har gått rett i en klassisk «honningfelle».

For i Buenos Aires ventet ingen glamourmodell, og dermed bestemte Frampton seg for å fly hjemover. Men i sikkerhetskontrollen fant kontrollørene et skjult rom med kokainen.

Var aldri mistenksom Fra fengselet forteller professoren til Daily Mail han aldri ble mistenksom.

- Selv om kofferten var enkel og svart, og ikke en dyr designerkoffert som man kanskje ville forventet av en slik velstående modell, var jeg aldri mistenksom. Jeg åpnet kofferten og det viste seg at den var tom. Derfor la jeg skittentøyet mitt i den, sier han.

- Jeg tenkte at hun var litt rar og teit siden hun hadde sendt meg for å hente en tom koffert, men ikke mer enn det, fortsetter professoren.

Ikke en gang da han ble arrestert fattet professoren mistanke. Det var først et par dager etter arrestasjonen at han skjønte at han hadde vært utsatt for svindel.

- Som et barn Argentinske myndigheter mener at det ikke er noe som tyder på at modellen selv har vært klar over at hennes identitet har blitt brukt for å lure professoren. Denis Milani skal holde til i Los Angeles.

Professoren har nå vært fengslet i seks måneder. Nå har toppforskerens advokater hyret inn psykiatri-eksperter.
De skal forsøke å overbevise påtalemyndigheten om at Frampton lider av en personlighetsforstyrrelse som gjør ham svært godtroende og lettlurt.

Håpet er å få professoren hjem til semesterstart ved Universitetet i Nord-Carolina 15. august.
Professoren selv mener at han er ekstremt naiv, noe til og med hans venner går god for.
 
- Han er totalt hengitt til fysikken og sine studenter, men når det kommer til resten av hans  liv er han som et barn, sier professorens tidligere kone Anne-Marie Curran.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media